CUTREMUR în Vrancea

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 09:57

  • print
  • |
cutremur-in-vrancea-45355-1.jpg

Un nou cutremur a avut loc azi-noapte în Vrancea. Seismul a avut loc magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 00.59, la adâncimea de 127 de kilometri.

otrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat la marginea sudică a Muntilor Vrancei, în zona PIETRELE INSIRATE, din judeţul Buzau. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 127,5 km, cu o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter (4,1 grade potrivit datelor transmise la EMSC).

Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri), Focşani (55 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (61 de kilometri).

De la începutul anului şi până acum în România au fost înregistrate, în medie, două seisme zilnic. Cea mai prolifică zi a fost 22 ianuarie, cu 3 seisme de peste 2,5 pe scara Richter. Cel mai puternic a fost însă pe 24 ianuarie, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter. Chiar şi aşa, studiile recente arată că românii sunt deosebit de nepăsători când vine vorba de cutremure.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou