Best Dental

CUTREMUR NEPAL: Bilanțul ar putea ajunge la 10.000. Trei zile de doliu național

Ziarul Atac, 28 aprilie 2015, Ora 13:35

  • print
  • |
cutremur-nepal-bilantul-ar-putea-ajunge-la-10-000-trei-zile-de-doliu-national-46403-1.jpg

Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marţi, pentru persoanele moarte în urma cutremurului puternic care a avut loc sâmbătă.

Bilanțul victimelor cutremurului din Nepal ar putea ajunge la 10.000, a declarat marți premierul nepalez Sushil Koirala, care a ordonat intensificarea eforturilor de salvare și a făcut apel la ajutor internațional constând în corturi și medicamente, relatează agenția Reuters.

''Guvernul face tot ce poate pentru salvarea de vieți și acordarea de ajutor (...) E o provocare. Sunt vremuri grele pentru Nepal'', a declarat Koirala pentru Reuters. Ultimul bilanț furnizat de Ministerul nepalez de Interne este de 4.349 de morți. Dacă bilanțul victimelor ar ajunge la 10.000, cum a estimat premierul, atunci l-ar depăși pe cel al cutremurului din 1934, soldat cu 8.500 de morți, cel mai mare înregistrat în Nepal. Premierul Koirala se afla în străinătate sâmbătă, când s-a produs seismul, el revenind în țară duminică. Koirala a ordonat guvernului să coordoneze mai bine eforturile de acordare de ajutor. Făcând apel la ajutor internațional, Koirala a afirmat că Nepalul are nevoie de corturi și medicamente.

Ultimul bilanț furnizat de Ministerul nepalez de Interne este de 4.349 de morți. Dacă bilanțul victimelor ar ajunge la 10.000, cum a estimat premierul, atunci l-ar depăși pe cel al cutremurului din 1934, soldat cu 8.500 de morți, cel mai mare înregistrat în Nepal.

"Nu eram pregătiţi pentru un dezastru de o asemenea amploare", a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam. "Nu avem suficiente resurse şi vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toată lumea".
Multe persoane din capitala Kathmandu au dormit în aer liber, în parcuri şi pe drumuri. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în unele zone, dar rămâne intermitentă.
Oamenii se plâng că au rămas fără gaz, învinuind Guvernul că nu depune suficiente eforturi pentru a oferi populaţiei produsele de bază.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:25