Best Dental

Dan Șova, miruit în plen de o fostă judecătoare. Senatorul a fost salvat de lipsa de cvorum

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 14:20

  • print
  • |
dan-sova-miruit-in-plen-de-o-fosta-judecatoare-senatorul-a-fost-salvat-de-lipsa-de-cvorum-46090-1.jpg

Înainte de începerea votului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova acesta a fost miruit de senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa. Aceasta l-a dat pe Şova cu mir pe cap pentru a-i purta noroc în momentul votului decisiv. Se pare că a funcţionat, pentru că senatorii au respins cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

Dan Șova a afirmat, că înainte de a se prezenta în plenul Senatului, a fost la un grup de rugăciuni.

Procedura de vot în aceste situaţii are prevederi diferite în Constituţie şi în Regulamentul Camerelor. Astfel, într-unul dintre cazuri adoptarea necesită majoritate absolută, iar în celălat este nevoie doar de majoritatea celor prezenţi.

Întrebat de ce s-a decis aplicarea procedurii prevăzute de Regulamentul Senatului, senatorul PNL Cristian Bodea a declarat că „a fost decizia Comisiei de numărare".

„Constituţia nu e precisă aici", a mai spus Bodea.

Procurorii DNA au cerut încuviințarea arestării preventive a senatorului Dan Șova, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Oamenii legii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Mai mult, el a dispus distrugerea tuturor hardurilor calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Senatorii au respins, miercuri, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:26