Darius Vâlcov ar putea fi arestat din nou. Cererile DNA, avizate de Comisia Juridică a Senatului

Mălina Andrei, 31 martie 2015, Ora 13:45

  • print
  • |
darius-valcov-ar-putea-fi-arestat-din-nou-cererile-dna-avizate-de-comisia-juridica-a-senatului-46158-1.jpg

Comisia Juridică din Senat a avizat, marţi, favorabil cea de-a doua cerere a DNA de reţinere şi arestare a fostului ministru. Plenul Senatului va da votul final în şedinţa de miercuri.

Comisia juridică a votat şi cererea privind reţinerea şi arestarea preventivă a fostului ministru al Finanţelor, cu şapte voturi "pentru" şi două abţineri.

"Vom trimite plenului două rapoarte, unul privind urmărirea penală, care a întrunit unanimitatea de voturi şi un raport pentru încviinţarea reţinerii şi arestării, care de asemenea a fost avizat favorabil, cu majoritate, înregistrându-se două abţineri", a declarat preşedintele comisiei juridice, Cătălin Boboc, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat că, deşi a fost o singură cerere din partea DNA, ea presupunea două aspecte procedurale diferite, astfel că s-a considerat că e firesc să se dea două rapoarte.

Rapoartele comisiei juridice urmează să fie înregistrate la Biroul Permanent, a mai spus Cătălin Boboc. Votul final va fi dat miercuri, în plenul Senatului.

Procurorii DNA au trimis, săptămâna trecută, la Senat, a doua cerere de urmărire penală, dar şi una de reţinere şi arestare a lui Darius Vâlcov, fostul ministru fiind acuzat de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi deţinut şi administrat, prin interpuşi, o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, iar beneficiile materiale astfel obţinute ar fi fost ţinute într-un seif, încredinţat unei persoane apropiate. Anchetatorii au găsit în seif 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat RENOIR, un tablou inscripţionat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripţionat AUREL ACASANDREI.

Ulterior, la percheziţiile efectuate în şase locaţii, procurorii au mai descoperit 101 tablouri. Fostul ministru al Finanţelor ar fi intenţionat să-şi deschisă o galerie de artă.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou