Descinderi la medici stomatologi din Giurgiu și București! Decontau proceduri fictive, sifonând bani publici

Florentina Șerbănescu, 7 februarie 2023, Ora 13:58

  • print
  • |
descinderi-la-medici-stomatologi-din-giurgiu-i-bucure-ti-decontau-proceduri-fictive-sifonand-bani-publici-47421-1.jpg

Două percheziţii domiciliare au fost efectuate, marţi, la două persoane din municipiul Giurgiu, iar alte două în municipiul Bucureşti, la un cabinet stomatologic şi domiciliul unui medic dentist, într-un dosar în care se cercetează un caz de decontare de servicii stomatologice fictive, de aproximativ 970.000 de lei, prin folosirea a 36 de persoane, angajaţi la o instituţie şi persoane aflate în întreţinerea acestora, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, faptele de înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals ar fi avut loc în perioada 2020-2022. 

"În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu -Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, dintre care două, pe raza municipiului Bucureşti, la punctul de lucru al unui cabinet stomatologic şi la domiciliul unui medic stomatolog şi două pe raza municipiului Giurgiu, la domiciliile a doi angajaţi din cadrul unei instituţii, în vederea întregirii probatoriului într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, de către mai mulţi angajaţi din cadrul unei instituţii, unii dintre ei trecuţi în rezervă la data săvârşirii faptelor şi angajaţii unui cabinet stomatologic de pe raza municipiului Bucureşti", precizează comunicatul menţionat.

De asemenea, va fi pusă în aplicare o ordonanţă de ridicare înscrisuri de la un cabinet de avocatură din Bucureşti, unde funcţionează sediul social al societăţii care deţine cabinetul stomatologic.

Conform sursei citate, din cercetări rezultă faptul că 36 de persoane, angajate ale unei instituţii, precum şi persoane aflate în întreţinerea acestora, cu sprijinul unui cabinet de stomatologie, au beneficiat de decontarea unor servicii stomatologice fictive, prejudiciul adus instituţiei respective fiind astfel în valoare de aproximativ 970.000 de lei.

La sediul structurii de cercetare vor fi aduse mai multe persoane, pentru a fi audiate.

Cercetările vor fi continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt, mai menţionează sursa citată.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou