DNA a luat în vizor Poliția Capitalei și Poliția locală București! Se fac percheziții într-un dosar ce vizează achiziții de echipamente

Florentina Șerbănescu, 30 ianuarie 2023, Ora 10:29

  • print
  • |
dna-a-luat-in-vizor-politia-capitalei-i-politia-locala-bucure-ti-se-fac-perchezitii-intr-un-dosar-ce-vizeaza-achizitii-de-echipamente-47359-1.jpeg

DNA face percheziții, luni dimineață, la sediul Poliției Locale București, conform informațiilor G4Media. Sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite, dar care nu au ajuns niciodată la polițiști. 

Surse judiciare au declarat că perchezițiile au loc la Poliția Locală a municipiului București, la Poliția Capitalei și la Inspectoratul Județean de Poliție Călărași. În același dosar, vizând achiziționarea de echipament, în 19 februarie au fost făcute percheziții la poliția locală sector 1.Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Primăria Sectorului 1 a transmis atunci că „Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate și colaborează cu DNA. „Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente", au transmis oficiali ai Primăriei Sector 1.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou