Doi români răpiți în Nigeria au fost eliberați fără nicio răscumpărare

Mălina Andrei, 30 ianuarie 2015, Ora 14:06

  • print
  • |
doi-romani-rapiti-in-nigeria-au-fost-eliberati-fara-nicio-rascumparare-45395-1.png

Doi români au fost răpiţi şi apoi eliberaţi în Nigeria, fără ca statul român să plătească vreo răscumpărare, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Doi români care se aflau la muncă în Nigeria au fost răpiţi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti fiind informat despre acest fapt pe 20 ianuarie, a anunţat ministrul Bogdan Aurescu.

"Este vorba despre răpirea și sechestrarea de către o grupare infracțională a doi cetățeni români în Nigeria. La data de 20 ianuarie 2015 am fost informați de către Ambasada României la Abuja cu privire la răpirea a doi cetățeni români care se aflau la muncă în Nigeria", a afirmat Aurescu la sediul MAE, potrivit Agerpres.

O celulă de criză a fost constituită de urgenţă, a adăugat Aurescu, care a precizat că cei doi au fost răpiţi de o grupare criminală, şi nu de temuta organizaţie afiliată al-Qaida, Boko Haram.

Românii au fost eliberaţi pe 28 ianuarie şi nicio recomoensă nu a fost plătită în acest scop, a declarat Aurescu.

Șeful diplomației române a precizat că toată situația a fost finalizată cu succes grație implicării Ministerului Afacerilor Externe, echipei consulare în principal.

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou