BREAKING NEWS: Ecaterina Andronescu, audiată la DNA în mega dosarul Microsoft

Mălina Andrei, 27 noiembrie 2014, Ora 10:20

  • print
  • |
ecaterina-andronescu-audiata-la-dna-in-mega-dosarul-microsoft-44554-1.jpg BREAKING NEWS

Ecaterina Andronescu este audiată la DNA, joi dimineaţă, în dosarul Microsoft. Senatul a avizat, săptămâna trecută, începerea urmăririi penale în cazul lui Andronescu în mega dosarul de corupţie.

Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009, este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Ecaterina Andronescu ar fi cerut mită de la companei SIVECO. Procurorii nu spun însă care a fost suma cerută sau primită.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

La DNA este așteptat și Șerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă și spălare de bani.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou