Șefa spionilor CIA din Rusia vorbește despre "riscul nuclear" între cele două mari superputeri

Anca Bratu, 29 noiembrie 2022, Ora 09:00

  • print
  • |
efa-spionilor-cia-din-rusia-47027-1.jpeg

Rusia și SUA dispun de modalități de a gestiona riscurile nucleare la nivel de agenții de informații, a declarat luni, 28 noiembrie, însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Moscova, Elizabeth Rood. Pentru lumea intelligence-ului, Rood este șefa spionilor CIA din Moscova, după cum au prezentat-o chiar presa americană.

Momentan, nu este prevăzută nicio reuniune între cele două părți, a precizat Rood pentru agenția de stat rusă RIA Novosti. 

La începutul lunii noiembrie, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), William Burns, s-a întâlnit cu Serghei Narîșkin, șeful serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR). Cei doi au discutat pe marginea consecințelor unei eventuale utilizări a armelor nucleare de către Rusia în conflictul cu Ucraina.

Referitor la această întâlnire a celor doi șefi din spionaj, Rusia a declarat că au fost discutate probleme "sensibile", dar fără a detalia subiectul.

"Statele Unite ale Americii dispun de canale pentru a gestiona riscurile cu Federația Rusă, în special riscurile nucleare, și acestea au făcut obiectul întâlnirii dintre directorul CIA, Burns, cu omologul său rus", a afirmat Rood într-o înregistrare video difuzată de RIA Novosti pe canalul său de Telegram. Elisabeth Rood a punctat că, dacă va fi nevoie de o altă convorbire la acest nivel, ea ar putea avea loc: "Din câte știu, însă, nu există nimic planificat".

"Directorul Burns nu a negociat nimic și nu a discutat despre o soluționare a conflictului în Ucraina", a mai spus însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Moscova, potrivit Washington Post.

După întâlnirea dintre Narîșkin și Burns, Rusia a anunțat că este deschisă unor discuții la nivel înalt cu SUA, dar Kremlinul a respins ideea unui summit între președintele Vladimir Putin și omologul său american, Joe Biden. "Este în afara discuției, deocamdată", ai precizat surse de la Kremlin.

Responsabili din cele două țări ar urma să se întâlnească la Cairo, între 29 noiembrie și 6 decembrie, pentru a disuta despre reluarea inspecțiilor în cadrul noului tratat de reducere a armelor nucleare START, chiar dacă Moscova a minimizat perspectiva unui progres rapid în cadrul acestor convorbiri.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou