BREAKING NEWS: Elena Udrea, sub control judiciar. Este acuzată de spălare de bani și uz de fals

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 11:40

  • print
  • |
elena-udrea-pusa-sub-invinuire-in-dosarul-microsoft-pentru-fals-si-uz-de-fals-45363-1.jpg BREAKING NEWS

Elena Udrea fost adusă cu mandat la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

La sosirea la DNA, Elena Udrea spunea că nu știe foarte multe despre prezența sa la DNA, dar că cel mai probabil va fi audiată în dosarul Microsoft.

Ea a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, întrucât nu a menţionat împrumuturi acordate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, în condiţiile în care Udrea declara încasarea de dividende de la această societate.

Elena Udrea a explicat, la ieşirea de la DNA, că nu vrea să comenteze situaţia, până nu va vedea dosarul. Procurorii au pus-o sub control judiciar. Elena Udrea nu are voie să părăsească Bucureştiul.

"Nu am dat declaraţie, am solicitat să văd mai întâi dosarul. Cel mai bine e să fie întrebat Dorin Cocoş", a spus Udrea, adăugând că declaraţiile de avere pe care ea le-a completat reprezentau realitatea pe care ea o ştia.

Udrea a fost aşteptată de un grup de protestari la ieşirea de la DNA care i-au strigat "Ruşine să vă fie!".

Elena Udrea ştia de şpăgile pe care le lua fostul ei soţul ei, Dorin Cocoş, în dosarul Microsoft, spun procurorii. Mai mult, din declaraţiile de venit şi cele de avere din perioada 2009 - 2014, rezultă că Udrea a folosit o parte din bani pentru a şi cumpăra diferite bunuri pe care din salariul de ministru nu şi le-ar fi permis. Udrea a fost pusă sub învinuire pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere şi este acum audiată la DNA. Ea a fost adusă de procurori cu mandat.

"În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda", a transmis aceasta pe rețeaua de socializare.

Procurorul-şef al DNA a spus, joi, că Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar mai vechi, dar a spus că nu poate da mai multe informaţii despre acest caz.

"Elena Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar care e înregistrat de mai mult în DNA, nu e un dosar nou", a spus Laura Codruţa Kovesi.

Numele Elenei Udrea apare în dosarul Microsoft, dosar în care, fostul său soţ, afaceristul Dorin Cocoş, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit unui document, Elena Udrea nu şi-a trecut în declaraţia de avere mai multe sume de bani obţinute de Dorin Cocoş în 2009.

Din verificarea extraselor de cont, susţin procurorii, Dinu Pescariu i-ar fi transferat lui Dorin Cocoş mai multe sume, iar Elena Udrea, având în vedere obligaţia legală de a-şi declara averea, în perioada 2009-2013, ea a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică.

Astfel, se rezumă că Udrea folosea veniturile din alte surse - împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora.

Aşadar, cei de la DNA susţin că Elena Udrea nu şi-ar fi trecut în declaraţia de avere venituri şi ar fi achiziţionat mai multe imobile pentru care nu ar fi avut banii necesari. Se prezumă că pentru achiziţionarea acestor bunuri, banii ar fi venit şi din afacerea Microsoft.

O partea din banii primiţi de Dorin Cocoş ar fi ajuns la Elena Udrea, care la acea vreme era şi ministru, dar şi deputat.

Dacă va fi pusă sub învinuire, în calitate de fost ministru, cei de la DNA vor trebui să ceară aviz de la preşedinte.

 

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou