Elena Udrea s-a autosuspendat din funcția de președinte PMP

Mălina Andrei, 30 ianuarie 2015, Ora 07:49

  • print
  • |
elena-udrea-s-a-autosuspendat-din-functia-de-presedinte-pmp-45380-1.jpg

Elena Udrea s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PMP, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din partid.

"Elena Udrea a luat decizia de a se autosuspenda și în conformitate cu Statutul a delegat atribuțiile unuia dintre vicepreședinți - Eugen Tomac. De altfel, domnul Eugen Tomac este singurul care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte la Congresul Partidului Mișcarea Populară și este și vicepreședinte al partidului. Doamna Udrea i-a delegat atribuțiile domnului Eugen Tomac", a precizat Gelu Vișan, secretarul general adjunct al formațiunii.

Aproape de miezul nopţii, Elena Udrea şi-a declarat nevinovăţia, pe Facebook.

"Sunt acuzată că aş fi omis cu intenţie să declar în 2010 suma de 584.000 de lei (aproximativ 135.000 de euro) cu care fostul soţ şi-a împrumutat propria firmă. Şi că aceşti bani sunt presupuşi a fi obţinuţi din Microsoft. (...) Dar cred că sunteţi de acord cu mine că este frecventă situaţia în care soţul nu spune acasă soţiei nici tot ce face, nici toţi banii pe care îi câştigă sau cum îi câştigă. (...) Cât priveşte obligaţia mea de a prezuma că fostul soţ făcea afaceri cu bani bănuiţi acum ca fiind ilegal obţinuţi, cred că este evident că nu i se poate cere unei neveste să îşi verifice bărbatul ce fel de afaceri face. Eu nu mi-am verificat fostul soţ nici dacă avea relaţii extraconjugale, pentru că o căsătorie înseamnă şi încredere. " , a scris Udrea pe Facebook.

Elena Udrea a fost adusă la DNA cu mandat pentru a da explicaţii în Dosarul Microsoft. În cele 4 ore petrecute în faţa ancehtatorilor, Elena Udrea nu ar fi dat nicio declaraţie, ci doar şi-ar fi citit dosarul.

Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni, informează DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată joi, într-un comunicat de presă, că procurorii i-au adus la cunoştinţă Elenei Udrea că este urmărită penal şi i-au prezentat acuzaţiile.

În acelaşi comunicat de precizează că Udrea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou