Elena Udrea și-a petrecut prima noapte în arest în aceeași celulă și cu aceleași colege

Mălina Andrei, 26 februarie 2015, Ora 10:43

  • print
  • |
elena-udrea-si-a-petrecut-prima-noapte-in-arest-in-aceeasi-celula-si-cu-acelea-i-colege-45779-1.jpg

Elena Udrea și-a petrecut noaptea în celula de nouă metri pătrați în care a stat și prima dată şi acolo va rămâne pentru următoarele 30 de zile. Mai are o singură şansă: să convingă instanţa la recurs că nu va influenţa ancheta.

Astfel, după 8 zile petrecute la domiciliu în luxosul său apartament, Elena Udrea s-a întors în arestul poliției. Va sta în aceeași celulă ca data trecută și va avea aceleași colege de suferință. Elena Udrea își va pregăti de aici strategia pentru momentul în care va cere să fie eliberată.

Udrea a fost încătușată din nou, miercuri, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au aprobat cererea procurorilor, care o acuză de luare de mită în 3 situații diferite. Ea consideră că întregul său dosar este construit pe baza unor denunțuri mincinoase, date de oameni care nu vor să ajungă după gratii și spun orice pentru asta.

La aproape o oră după ce a aflat verdictul Înaltei Curţi, Elena Udrea a plecat încătuşată din complexul de lux în care locuieşte. După zeci de minute petrecute în trafic, nesfiindu-se să arate presei că de această dată merge la închisoare încătuşată, potrivit procedurii, preferata lui Băsescu a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei.

Decizia luată miercuri de judecători nu este definitivă și poate fi contestată, tot la Instantă Supremă.

Elena Udrea: "Cei care sunt la un moment dat parte a guvernării n-au voie să se plângă de ce e acolo, pentru că și din cauza noastră sunt acele condiții. Condiții în care nu stau doar arestații, condiții în care stau și polițiștii."

Arestată inițial în dosarul Microsoft, a reușit să schimbe măsura preventivă cu una mai puțin dură. Procurorii i-au invocat însă alte trei fapte de luare de mită. Potrivit lor, Udrea ar fi primit 10 la sută din valoarea contractelor pe care firmele private le încheiau cu Ministerul Turismului atunci când era ea la conducere. Practic, susțin anchetatorii, Elena Udrea ar fi încasat prin intermediari 900.000 de euro, 600.000 de lei sub formă de servicii și de publicitate și încă 300.000 de lei pentru excursii și petreceri.

Mandatul de arestare a fost emis pentru 3 infraţiuni de luare de mită în legătură cu finanţări ale ministerului Dezvoltării regionale şi Turismului, pe care îl conducea. Plus pentru o infracţiune de abuz de serviciu în dosarul Gala Bute.

În referatul procurorilor DNA se arată că Elena Udrea a primit 900.000 de euro într-o geantă, chiar în cabinetul ei de la minister.

"La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (.....) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră. Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei".
SURSA: REFERATUL PROCURORILOR

Dimineaţă, la ieşirea de la Înalta Curte, Udrea recunoştea că fostul soţ finanţa campaniile PDL şi spunea că nici ea nu e un politician curat.

Elena Udrea ar trebui să stea în închisoare până pe 26 martie. Sentinţa Înaltei Curţi nu este însă definitivă şi poate fi contestată tot la Instanţa Supremă.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou