Gabi Bădălău, fiul baronului PSD Niculaie Bădălău, pus sub control judiciar de DNA

Diana Ionescu, 22 martie 2023, Ora 18:54

  • print
  • |
gabi-badalau-fiul-baronului-psd-niculaie-badalau-pus-sub-control-judiciar-de-dna-47672-1.jpg

Procurorii DNA, structura Centrală, au anunțat, miercuri, că l-au plasat pe Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălau, în stare de control judiciar. 

Din primele informații, Gabi Bădălău are legătură cu infracțiunea pentru care tatăl său, Niculae Bădălău, a stat arestat mai multe luni, fiind acuzat de comiterea unor infracțiuni de corupție, printre care și darea de mită.

"În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu", în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme", se arată în comunicatul DNA, emis pe acest subiect.

Anchetatorii mai susțin că Gabi Bădălău i-ar fi dat primarului comunei respective suma de de 35.000 de euro,"reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial", informează DNA.

Iubitul Biancăi Drăgușanu are o serie de obligații

Starea de control judiciar îl obligă pe Gabi Bădălău să se prezinte, săptămânal, la o secție de poliție pentru vizarea unui carnet emis de autoritățile judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Numele lui Gabi Bădălău apare frecvent pe coperțile ziarelor de cancan, fiind implicat într-o relație cu Bianca Drăgușanu dar și într-un etern scandal cu fosta soție, cu care are două fetițe.

Senatorul Bădălău acuzat de aceleași fapte

Fostul senator și vicepreședinte al Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău a fost arestat de DNA, în luna octombrie 2022, pentru aceeași acuzație. El ar fi încercat să-l corupă pe primarul comunei Bucșani, județul Giurgiu, liberalul Dan Păsat.

"Inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă. Pe 25 noiembrie 2022, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă", a comunicat DNA, la momentul respectiv.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou