Gafă monumentală la BBC: „O jurnalistă a anunțat că regina Elizabeth a murit”

Ziarul Atac, 4 iunie 2015, Ora 08:55

  • print
  • |
gafa-monumentala-la-bbc-o-jurnalista-a-anuntat-ca-regina-elizabeth-a-murit-46546-1.jpg

Un producător al secției de știri BBC, Ahmen Khawaja, a postat din greșeala pe contul de Twitter un mesaj potrivit căruia Regina Elisabeta a II-a a murit.

"Regina Elisabeta a fost transportată de urgenţă la Spitalul «Regele Edward al VII-lea» din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial" este mesajul postat pe rețeaua de socializare.
La scurt timp a apărut altul - "Regina Elisabeta a decedat".

Khawaja a șters ulterior mesajele și a precizat că telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă - "îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva".

Postul de televiziune și-a cerut scuze pentru incident și a spus că acesta s-a produs în cursul unui exerciţiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 89 de ani, potrivit evz.ro.

Ulterior, reporterul a sters mesajele, precizând că a fost vorba de o "alertă falsă". Ulterior, ea a revenit cu precizări: "Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă... Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!".

BBC a prezentat scuze pentru incident, admițând că s-a produs în cursul unui exercițiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în varstă de 89 de ani.

"În cursul unui exercițiu tehnic pentru un obituar, prin Twitter au fost transmise din greșeală mesaje, de pe contul unui jurnalist BBC. (...) Mesajele au fost șterse rapid; prezentăm scuze", a comunicat BBC.

Jurnalista va fi vizata de o procedura disciplinara din cauza incidentului.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou