Gigi Becali, scrisoare din închisoare: „N-am să mă plâng pentru că așa e procedural”

Mălina Andrei, 12 martie 2015, Ora 12:41

  • print
  • |
gigi-becali-scrisoare-din-inchisoare-n-am-sa-ma-plang-pentru-ca-asa-e-procedural-45914-1.jpg

Magistrații Tribunalului Constanța au admis solicitarea lui Gigi Becali de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă și au stabilit data de 31 martie pentru judecarea contentației depusă de procurori.

În aşteptarea judecării recursului, Gigi Becali a transmis către ziarulring.ro o scrisoare despre perioada petrecută la Penitenciarul Poarta Albă. "Nu vreau să mă plâng, să-i critic pe procurori, pentru că aşa e procedural. Dacă nu făceau contestaţie în cazul meu, poate ar fi ieşit vorbe. Deşi au fost multe cazuri, pentru pedepse mai mari ca a mea, pentru care nu s-a făcut recurs. Ce le cer eu celor de la DNA, pentru care mă rog să le dea Dumnezeu sănătate şi înţelepciune, este să demonstreze că nu au răutate la recurs. Pentru că, v-am mai spus: instituţia eliberării condiţionate este o chestiune de matematică, nu este că vreau eu, că vrea altul. Şi nici nu e nevoie de probe.

Aici spune calculatorul dacă ai îndeplinit condiţiile. Prima condiţie este să faci două treimi din pedeapsă, că atât spune legea românească. A doua condiţie este să achiţi prejudiciul. A treia spune să nu fii recidivist. A patra cere să fi avut în puşcărie un comportament bun. Eu le-am îndeplinit pe toate. În ce priveşte caracterizarea din partea puşcăriei, la mine este excepţională, deţinut-model. Ca dovadă, am avut 11 recompense. Am fost de cinci ori învoit cu cea mai tare recompensă. Şi atunci, dacă eu toate aceste condiţii le-am îndeplinit, nu mai are cine ce să zică (...)

Mai mult, trebuie să se ştie că eu le-am mulţumit judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru ca să mă curăţ spiritual, să mă mântuiesc. Că nu-l cunoşteam pe Hristos. Şi asta este şi în motivarea deciziei judecătorului de la Judecătoria Medgidia, care a admis cererea mea şi a fost de acord cu eliberarea condiţionată. Judecătorul chiar spune: «Petentul-condamnat a dat dovezi temeinice de îndreptare, în sensul că a acceptat pedeapsa care i-a fost aplicată, starea de detenţie apreciind-o ca un purgatoriu de la viaţa materială la cea spirituală». Şi atunci, ce să mai zici?!...", a scris Gigi Becali, potrivit Ziarul Ring.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și șase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou