Guvernul s-a răzgândit. Băsescu rămâne în Vila Lac 3. Problema a fost pasată în Parlament

Mălina Andrei, 11 martie 2015, Ora 17:29

  • print
  • |
guvernul-s-a-razgandit-basescu-ramane-in-vila-lac-3-problema-a-fost-pasata-in-parlament-45905-1.jpg

Deşi a existat un proiect de ordonanţă de urgenţă pe ordinea de zi a şedintei de miercuri a Guvernului, prin care sa îl oblige pe fostul președinte Traian Băsescu să părăsească Vila Lac 3 și să se mute într-o locuință provizorie, acordată tot de RA-APPS, până când cea în care va locui în calitate de fost președinte va fi renovată, acest lucru nu s-a întâmplat, iar problema a fost pasată în Parlament.

Purtătorul de cuvânt al Guvenrului, Corneliu Calotă, a declarat, după şedinţa de Guvern, că urmează ca "această temă să fie dezbătută în regim de urgenţă în Parlament".

"Nu a fost aprobată nicio modificare a prevederilor conexe Legii 406/2001 care reglementează situația locativă a foștilor șefi de stat. Urmează ca această temă să fie dezbătută în regim de urgență în Parlament.

(...) A fost o propunere de a fi inclusă în textul unei ordonanţe de urgenţă privind prelungirea contractului fostului preşedinte, iar Guvernul a decis ca această problemă să fie discutată in Parlament. Propunerea a venit de la SGG. (...) S-a pus problema unei ordonanţe de urgenta, dar Guvernul nu a considerat necesar să facă un act cu dedicatie in acest caz. Urmează ca Parlamentul , cel care a emis Legea 406, să o şi amendeze", a spus Calotă.

Întrebat ce va face Traian Băsescu până va amenda legea Parlamentul, unde va locui, Calotă a răspuns sec: "Un raspuns nu poate oferi decât RAPPS".

Dacă legea în vigoare va fi amendată, lui Traian Băsescu i se va pune provizoriu la dispoziţie un imobil aflat în proprietatea privată a statului şi administrarea RA-APPS, acesta urmând să părăsească Vila Lac 3.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou