"Împăratul" Iohannis, arogant pe banii românilor! Este un dispreț uriaș pentru poporul român, zice Cristoiu

Florentina Șerbănescu, 8 martie 2023, Ora 20:34

  • print
  • |
imparatul-iohannis-arogant-pe-banii-romanilor-este-un-dispret-uria-pentru-poporul-roman-zice-cristoiu-47593-1.jpg

Klaus Iohannis nu-și dezminte renumele de pasionat călător, de această dată alegând ca destinaţie îndepărtata Japonie. Robert Turcescu și invitatul său în podcastul HAI România, jurnalistul Ion Cristoiu, au comentat ultima escapadă a celui mai comod și mai relaxat președinte de după Revoluție. 

Pe de altă parte, a remarcat Ion Cristoiu, atitudinea sfidădoare a șefului statului și gustul pentru poză și pentru opulență provin dintr-un „analfabetism moral„, a cărui consecință arată și aroganță față de poporul pe care îl reprezintă.

„E un analfabetism moral, poate. Mie nu îmi place acest lux. Nimeni nu spune să se ducă cu un avion de linie, ca Maia Sandu, până în Japonia. Dar acesta este deja lux. (...) În toată această chestiune cu avionul avem de-a face cu un gust stupid de lux. Ca și cum eu mi-aș lua un laptop cu tastatură de aur. Este un dispreț uriaș pentru poporul român. Eu am avut un Vokswagen, dar nu din ăla mare. Cum să apar eu în Găgești cu o matahală? Este vorba de bunul meu simț de a nu jigni pe cel care n-are. A etala această chestiune, chiar dacă e a statului, este un dispreț. El până și coaliția a făcut-o ca să fie comod (...)

Ei sunt fericți, da? Mâ gândesc la ăia care sunt nefericiți în România, nu pozezi. Îi spun ei, las-o dracului, mor ăia de foame. Vedeți dvs. aroganța? Ei au făcut poze ca să vedem noi că sunt fericiți„, a conchis cunoscutul jurnalist în 

Klaus Iohannis continuă să se plimbe zâmbitor prin lume cu soţia. Președintele şi consoarta ne zâmbesc fericiţi din fotografiile făcute în Ţara Soarelui Răsare, la capătul unei călătorii într-un avion de lux închiriat special pentru această ocazie.

Ce vrei să te faci când o să fii mare? Klaus Iohannis"

Podcastul HAI Live de mercuri a fost dedicat unui subiect care pe mulți români i-a indignat: președintele a închiriat un avion de nabab pentru a ajunge în Japonia, la invitația Împăratului Naruhito. Această acțiune nu face decât să sublinieze atitudinea care definește cei 8 ani de mandat ai lui Iohannis, a observat gazda podcastului.

„Dacă aș mai avea acum 7-8 ani și m-ar întreba cineva ce vreau să mă fac când o să fiu mare, eu aș zice că vreau să mă fac Klaus Iohannis. Să ne înțelegem, nu președinte. Eu cred că Iohannis o să trăiască mai mult decât a trăit Șora. O să ajungă la 120 de ani liniștit. Omul n-are nicio treabă. Pentru el viața a fost un șir nesfârșit de întâmplări norocoase.

N-a avut omul nicio treabă, n-a trecut prin nicio greutate, nu-l atinge absolut nimic. Este insensibil la soarta lumii, nu-l doare, nu-i bate inima mai tare. Poate doar la sală să ajungi pe la 140. În rest pulsul constant, calm, mai iei un sushi, mai călătorești într-un Boeing 737 cu pat cu tot. Vorba aia românească, să te doară la bască. (...) Dacă vrei să trăiești cât Matusalem, fă precum Iohannis. Ce Bâstroe, ce Ucraina? Te ștergi la gură și trăiești liniștit 120 de ani (...) Simțiți relaxarea din privire, din zâmbet? Ea, care este ingenuă, suntem departe de lumea dezlănțuită. Hai să ne facem o poză aici, la lăcușor. Pe cuvântul meu, eu l-aș mai alege o dată (...) Ziceți că sunt din reclama aia la asigurările de viață, asigurarea pentru o senectute liniștită. Iată avionul și suita lui imperială. Noi avem un împărat, sunt convins„, a afirmat ironic Robert Turcescu în cadrul podcastului HAI România.

Cristoiu: Principiul lui e consumul cât mai mic de bătaie de cap

Comentariul jurnalistului EVZ a fost confirmat de jurnalistul și analistul Ion Cristoiu. „Astea sunt poze de album de provincie. Ea, când se întoarce, nu a reținut că a văzut-o pe Împărăteasă (...) Nu e viață mai comodă ca a lui Iohannis. Principiul lui e consumul cât mai mic de bătaie de cap. Cine se uită la această imagine (n.red. - zice), bă ce om fericit. Să adăugăm că avionul l-a luat de acasă„, a replicat interlocutorul său.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou