„În 30 de minute pot distruge America”, declara Vladimir Putin în 2011

Mălina Andrei, 24 ianuarie 2015, Ora 15:10

  • print
  • |
in-30-de-minute-pot-distruge-america-declara-vladimir-putin-in-2011-45308-1.jpg

Singurul motiv pentru care Statele Unite sunt interesate de o relație cu Moscova este acela că Rusia este singura țara că „ar putea distruge America în jumătate de oră sau mai puțin". Aceasta ar fi fost afirmația făcută de Vladimir Puțin în decembrie 2011, pe când liderul Rusiei era premier, susține businessinsider.com.

Afirmația ar fi fost făcută în cadrul unui banchet, găzduit de Puțin în Moscova, pentru membrii Valdai Club, o întâlnire anuală într-un format flexibil președintelui Federației Ruse cu experți internaționali în politică internă și externă rusă, susține sursa citată. La acest eveniment participă și zeci de jurnaliști străini.

În cadrul banchetului, Vladimir Puțin și-a exprimat dezacordul față de planurile americane de instalare a unui sistem antirachetă despre care spune că reprezintă o amenințare directă la securitatea națională a Rusiei. "Mă întrebați când se schimbă Rusia? Mingea este în curtea voastră! Voi când va schimbați?" li s-ar fi adresat Vladimir Puțin invitaților americani, prezenți la petrecere, adăugând că singul motiv pentru care Washingtonul vrea să păstreze o relație cu Moscova este acela că Rusia e singură care "poate distruge SUA în mai puțin de jumătate de oră".

Acest episod este relatat într-o carte de politică externă a autorilor americani Douglas E. Schoen și Melik Kaylan - The Russia-China Axis: The New Cold War and America's Crisis of Leadership - publicată în 2014. Cei doi autori explică faptul că este greu de găsit o afirmație care să arate mai bine adevărată poziție a lui Vladimir Puțin față de Statele Unite. Douglas E. Schoen este un analist politic, fost consilier al fostului președinte Bill Clinton iar Melik Kaylan este un jurnalist american care tratează probleme de politică externă.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou