Best Dental

Închiriau mașini de lux și le vindeau la dezmembrări! Poliția din Ilfov, în acțiune

Anca Bratu, 16 martie 2023, Ora 10:22

  • print
  • |
inchiriau-ma-ini-de-lux-i-le-vindeau-la-dezmembrari-politia-din-ilfov-in-actiune-47636-1.jpg

Polițiștii din Capitală au făcut miercuri percheziții și au dus la audieri cinci persoane, bănuite că ar fi închiriat cu acte false mașini de lux de la firme de profil, pe care ulterior le-au vândut la dezmembrări. 

Polițiștii de la Serviciul Furturi de Autovehicule din cadrul Poliției Capitalei au făcut miercuri patru percheziții domiciliare în județul Ilfov și au dus la audieri cinci persoane, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În fapt, din noiembrie 2022 și până în prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals.

De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, acestea ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro.

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

 

 

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou