Instanța a admis contestația de anulare a pedepsei lui Voiculescu. Termenul va avea loc pe 11 noiembrie

Mălina Andrei, 15 octombrie 2014, Ora 14:41

  • print
  • |
instanta-a-admis-contestatia-de-anulare-a-pedepsei-lui-voiculescu-termenul-va-avea-loc-pe-11-noiembrie-43929-1.jpg

Instanța a admis în principiu contestația de anulare a pedepsei lui Dan Voiculescu și Sorin Pantiș, condamnați în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acest lucru înseamna că instanța ar putea decide atât eliberarea lui Voiculescu cât și pe cea a lui Pantiș.

Termenul de judecare a acestora a fost stabilit pe 11 Noiembrie.

Argumentul invocat de avocați pentru anularea pedepsei este că Dan Voiculescu nu a fost audiat după ce a fost schimbată încadrarea sa juridică în dosar. Contestația vizează și completul de judecată de la Curtea de Apel care ar fi fost incompatibil pentru judecarea dosarului ICA.

Tot la Curtea de Apel Bucureşti au fost depuse alte două cereri, de către Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii şi de Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco), solicitările fiind, însă, respinse ca inadmisibile.

Dan Voiculescu a cerut anularea sentinţei de 10 ani de închisoare cu executare, sentinţă dată după numai patru termene de judecători numiţi suspect în acest dosar. Deşi a cerut strămutarea judecării contestaţiei, avocaţii considerând că judecătorii Curţii de Apel nu sunt imparţiali, Instanţa Supremă a respins această solicitare.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou