ÎPS Teodosie, explicație neașteptată după incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului.

Teo Popa, 16 octombrie 2022, Ora 18:44

  • print
  • |
ips-teodosie-explicatie-nea-teptata-dupa-incendiul-de-la-arhiepiscopia-tomisului-46880-1.jpg

ÎPS Teodosie, explicație neașteptată după incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului.   

A doua zi după tragedia de la Arhiepiscopia Tomisului, ÎPS Teodosie a explicat motivul pentru care a continuat să țină slujba în timpul incendiului. Totodată, acesta a făcut și un apel important.

ÎPS Teodosie, explicație neașteptată după incendiu.  

În timp ce mansarda sediului administrativ al Arhiepiscopiei Tomisului ardea sâmbătă seară, ÎPS Teodosie a ținut slujba la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel. „Eu eram în rugăciune când focul s-a aprins și n-am ieșit de acolo, pentru că nu se iese de la rugăciune. Am făcut și acastistele si moliftele si Dumnezeu ne-a ajutat să nu fie nimeni vătămat”, a transmis Arhiepiscopul Teodosie. În mesajul său, ÎPS Teodosie a precizat, printre altele, că „Dumnezeu ne-a certat” prin acest incendiu. Totodată, omul bisericii a făcut apel ca „părinții viețuitori acolo” să fie ajutați deoarece au rămas doar „cu ce este pe ei”.

„Dumnezeu ne-a dat un semn, ne-a certat, dar morții nu ne-a dat. (...) Suntem toți sănătoși, nu a murit nimeni, nu știm de unde.  Se întrebau unii pe alții de unde este. Iată s-a stins. Demisolul, parterul, unde avem cele mai multe ale noastre, unde avem arhivele sunt intacte, ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne ajute.  Facem demersurile la toate autoritățile care trebuie să ne ajute, este asigurată clădirea pentru orice interperie. Sunt păgubiți părinții viețuitori acolo. Au rămas cu ce este pe ei”, a spus ÎPS Teodosie, după incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului. Dezastrul a început sâmbătă seara, când flăcările au curpins mansarda din lemn a clădirii. Vântul a întețit focul, iar acest lucru a îngreunat intervenția pompierilor. Întregul acoperiş al Palatul Arhiepiscopal, situat în imediata apropiere a Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel, a fost distrus de incendiu. 

„În urma incendiului, a ars mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. La ora 1:27 incendiul a fost lichidat, dar echipajele de intervenţie au rămas la locul solicitării pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative”, a transmis ISU Constanţa.    

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou