Italia respinge categoric făina din insecte! A fost interzisă în aluatul de pizza și paste

Anca Bratu, 27 martie 2023, Ora 13:44

  • print
  • |
italia-respinge-categoric-faina-din-insecte-a-fost-interzisa-in-aluatul-de-pizza-i-paste-47693-1.jpg

Utilizarea tot mai frecventă în bucătărie a făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte a întâmpinat o opoziție acerbă în Italia, unde guvernul va interzice utilizarea acestui tip de făină în pizza și paste. De asemenea, făina va expusă separat pe rafturile supermarketurilor.

"În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia", a declarat ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida.

"Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege", a declarat Lollobrigida, informează The Times.

Orazio Schillaci, ministrul sănătății, a declarat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele "tipice" italiene, precum pizza și paste.

Într-o altă încercare de a promova mâncarea italiană, guvernul a anunțat joi că va propune includerea bucătăriei italiene pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ungaria respinge făina din insecte

Ministrul agriculturii, István Nagy, a anunțat că de acum înainte se va cere ca alimentele care conțin proteine de insecte să poarte eticheta "Atenție! Alimente care conțin proteine de insecte" și trebuie să fie expuse separat pe rafturi.

Ministrul a subliniat că guvernul dorește să protejeze consumatorii maghiari de alimentele care conțin proteine de insecte autorizate de Bruxelles în Uniunea Europeană (UE) prin reguli stricte de etichetare și separare a produselor.

Ungaria a fost singurul stat membru care nu a susținut intenția UE de a permite comercializarea insectelor ca alimente și ingrediente alimentare în UE.

El a adăugat că Comisia Europeană pune în pericol tradițiile noastre gastronomice și obiceiurile noastre alimentare. De aceea, Ministerul Agriculturii a modificat regulamentul privind etichetarea alimentelor pentru a oferi informații corecte consumatorilor. 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou