Jihad canin la Mangalia

Ziarul Atac, 15 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
jihad-canin-la-mangalia-43288-1.jpg

În oraşul Mangalia, în ceea ce priveşte protecţia şi gestionarea animalelor fără stăpân lucrurile au scăpat, demult, de sub control.

Ce-i drept, peste tot în ţară genocidul asupra câinilor comunitari a luat o amploare care pe mine mă duce cu gândul la ce se întâmpla pe vremea lui Hitler. Şi atunci mă întreb dacă noi, că oameni, am evoluat sau dimpotrivă?! Dar iată despre ce este vorba la Mangalia:

În luna mai a acestui an, Primăria Mangalia a organizat o licitaţie, de menţionat că presa nu a avut acces, cu toate că licitaţiile, se ştie, sunt publice, prin care Biobaza Mangalia (locul unde sunt adăpostiţi câinii ridicaţi de pe domeniul public) a fost concesionată către S.C. Canin Kingdom SRL. Primăria plătea acestei firme 275 de RON pentru fiecare câine comunitar capturat, iar eutanasierea ajungea la suma de 300 de RON.

Din acel moment a început jihadul. Nu s-a mai ţinut cont de nici o lege, de termenul obligatoriu de 14 zile de adăpostire cu scopul ca iubitorii de animale să poată adopta aceste suflete nevinovate. Câinii erau aduşi în număr de 20-30, zilnic, băgaţi în cuşti de 2 mp, câte 5-6, erau înfometaţi, plini de răni şi lăsaţi să se mănânce între ei. Conform Legii de Protecţie a Animalelor, fiecare adăpost trebuie să deţină un medic veterinar.

Nu este cazul aici, deoarece acel medic există doar în acte. Nu de puţine ori, când patronul firmei, Iancu M., nu se afla în acest lagăr de exterminare am reuşit să intru împreună cu alţi iubitori de animale, iar imaginile care ni s-au arătat în faţa ochilor păreau desprinse dintr-un film horror. Dacă îndrăzneai să pui întrebări, erai bruscat şi dat afară fără drept de apel.

Am aflat de la unii paznici, care nu au rezistat mai mult de 2-3 zile acolo, că un hingher, Niculescu Viorel, se deplasa noaptea în Biobaza Mangalia, unde, la ordinul patronului, le făcea căţeluşilor câte o injecţie cu clorură de potasiu sau altă otravă direct în inimă, iar după 50 de minute de chinuri groaznice aceştia mureau. Şi acum vine întrebarea: oare acea injecţie otrăvită costă 300 de ron? Totul era foarte clar. Nu s-a dorit niciodată salvarea şi adopţia câinilor comunitari, ci doar MĂCEL.

Mai mult, Iancu M. a pus o taxă, că doar e pe moşia mămicii lui, de 400 de RON pentru fiecare câine adoptat. Cine, în ziua de astăzi, îşi permite să dea această sumă pentru a salva un suflet nevinovat?

Ca urmare a celor aflate de la foşti angajaţi ai Biobazei şi ceea ce am văzut personal s-au depus plângeri la DSV Constanța. În urma controalelor efectuate de către DSV, inspectorii au găsit zeci de câini care nu erau înscrişi în registrele de evidență, au luat act de starea deplorabilă în care erau ţinuţi aceştia şi au dat amenzi în valoare de 2600 RON, precum s-a dispus şi suspendarea activităţii de capturare.

De asemenea, într-un alt document al aceleaşi instituţii se arată că adăpostul de câini din Mangalia NU deţine document de înregistrare sanitar-veterinar pentru activitatea de adăpostire şi hrănire.

Chiar şi purtătoarea de cuvânt a DSV Constanța a anunţat Primăria Mangalia cu privire la aspectele mai sus menţionate, în data de 4 septembrie 2014.

Dacă cineva are impresia că Iancu M. a fost oprit din activitatea sa, se înşeală amarnic. Aşteptăm ca organele în drept să se sesizeze, pentru că, evident, aici este vorba de caz penal.

Diana Dumitrele

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou