Jurnalul lui Nicolae Ciucă

Radu Tudor, 31 mai 2023, Ora 13:50

  • print
  • |
jurnalul-lui-nicolae-ciuca-47905-1.jpg

Jurnalul lui Nicolae Ciucă

18 mai

Dragă jurnalule, mă gândesc să revoluționez armata română: vreau să reintroduc stagiul militar obligatoriu. Și nu doar stagiul o să fie obligatoriu. O să fie obligatorie și șpaga, în caz că vrei să scapi de armată. Iar în cazul șpăgii, e obligatoriu să nu te prindă autoritățile, altfel faci pușcărie. După cum vezi, e o situație destul de complicată, așa că o să-mi ia mult să lucrez la legislație. Și cine știe dacă o să mai fiu prim-ministru atunci…

Oricum, e destul de ciudată situația acum, cu armata de profesioniști. Poate că sună bine, dar nu e. Păi, militarul profesionist e ca jucătorul profesionist de fotbal. Se duce și el să activeze acolo unde este plătit. Dacă un alt club sau o altă armată îi dă mai mult, schimbă taberele. Și ce dacă suporterii îl fac trădător? El e profesionist, trebuie să se gândească în primul rând la viitorul lui și-al familiei lui. Poate că, cine știe, la final de carieră o să se mai întoarcă militarul la armata la care și-a început cariera și împotriva căreia va fi luptat între timp în numeroase războaie… Mă rog, ideea e că-și dă viața pe teren pentru cine-l plătește mai bine. Așa face un profesionist.

19 mai

Mă întreb uneori ce-o să fac după ce n-o să mai fiu prim-ministru. Oare tot nimic?

20 mai

Mă îngrijorează rotativa asta. Se apropie ziua când va trebui să cedez conducerea Guvernului și tare mi-e teamă că o să intru în istorie ca tipul ăla despre care nu știe lumea cine e. Mi-e că o să ajung ca soldatul necunoscut. Bine măcar că sunt general. O să fiu generalul necunoscut.

Doar dacă nu cumva fac ceva memorabil în ultimele zile în care conduc Guvernul. Poate că ar trebui să comand o șarjă la baionetă împotriva inamicului, care-n acest moment se întâmplă să fie profesorii greviști. Mă rog, n-ar fi exclus să luăm bătaie. În fond, printre ei mai sunt și profesorii de sport.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou