Klaus Iohannis, condamnă atacurile din Mariupol: Rusia, responsabilă de atacurile din Mariupol. Se impune intensificarea sancțiunilor

Mălina Andrei, 27 ianuarie 2015, Ora 13:05

  • print
  • |
klaus-iohannis-condamna-atacurile-din-mariupol-rusia-responsabila-de-atacurile-din-mariupol-se-impune-intensificarea-sanctiunilor-45328-1.jpg

Președintele Klaus Iohannis a condamnat, luni, într-un mesaj remis de Administrația Prezidențială, "atacurile criminale" asupra populaţiei civile din Mariupol, Ucraina, precizând că responsabilitatea aparţine nu doar separatiştilor ucraineni, ci şi Federaţiei Ruse, astfel că trebuie luată în considerare intensificarea sancţiunilor.

„Mă alătur reprezentanților Uniunii Europene și ai Statelor Unite ale Americii în a considera atacurile asupra populației civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale. Responsabilitatea aparţine nu doar separatiștilor ucraineni, ci și Federației Ruse care participă la înarmarea rebelilor și nu își folosește influența pentru a detensiona conflictul.

România condamnă încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și va continua să contribuie la materializarea aspirațiilor sale europene și euroatlantice.

În acest context, se justifică menținerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, iar în lipsa participării sale credibile la găsirea unei soluții politice care să evite pierderi de vieți omenești, trebuie luată în considerare intensificarea lor.", se arată în comunicat.

Un atac insurgent cu rachete în oraşul ucrainean Mariupol a provocat sâmbătă moartea a 30 de persoane. Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi Statele Unite au condamnat vehement atacul, cerând Rusiei să înceteze imediat susţinerea acordată rebelilor separatişti. La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat "extrem de preocupat", duminică, de recentele încălcări ale armistiţiului în estul Ucrainei.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou