Klaus Iohannis: Corupția e cea mai mare problemă de siguranță națională

Mălina Andrei, 26 noiembrie 2014, Ora 12:33

  • print
  • |
klaus-iohannis-coruptia-e-cea-mai-mare-problema-de-siguranta-nationala-44549-1.jpg

Președintele ales, Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferința de  lansare a Indexului sustenabilității DNA, organizată de Centrul Român de Politici Europene.

La conferință este invitat și procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„€œEste un moment special pentru că e prima întâlnire într-un astfel de cadru. De foarte multă vreme se discută despre marile scandaluri de corupție, anchetele care se desfășoară cu repeziciune înfățișează un peisaj sumbru. O țara paralizată de corupție.
Trebuie să înțelegem că o Românie în care politicieni și oameni de afaceri se unesc pentru a devaliza bugetul public este o Românie asasinată Ele arată cum am ajuns că societate și cât de urgență trebuie să fie schimbarea.
Această este România anormală de care trebuie să ne despărțim cât de curând, pentru a construi România oamenilor normali", și-a început discursul Klaus Iohannis.

„€œEste necesar un amplu proces de asanare morală a clasei politice, și de mult curaj și intransigență a instituțiilor implicate. Cer cetățenilor României, societății civile, să se mobilizeze exemplar într-un efort de redefinire a valorilor și respectului.
Corupția este acum principalul dușman al promovării care are la bază meritocratia, al concurenței libere. Corupția ne afectează traiul de zi cu zi, afectează investițiile. Pe termen lung, corupția duce la regres, segregare și la o răsturnare endemica a valorilor. Corupția e de departe cea mai mare problemă de siguranță nationala", a continuat președintele ales al României.

„€œFară o Justiție independentă și funcțională, o națiune poate trăi de 10 ori un secol fără să aibă un stat. Cu o justiție eficientă, o națiune poate face păși uimitori, că și cum ar trăi un secol în 10 ani. Efortul este meritul a numeroși factori, dar mai ales al acelor oameni onești și curajoși din justiție, care au arătat că vocația se suprapune cu formația.
Misiunea mea principală este de a sprijini acest demers, dar și de a sprijini celelalte instituții ale statului. Președintele trebuie să nu fie doar garantul, ci și cel dinții promotor al statului de drept", a mai spus Iohannis.

„Concret, îmi doresc sporirea performanței DNA la nivel local. DNA a fost foarte performant, începând cu mandatul lui Daniel Morar și continuând cu mandatul doamnei procuror-șef Laura Codruța Kovesi.
Voi lupta pentru a recupera prejudiciile. Reiterez poziția mea de neobstructionare de către clasa politică anchetelor. Dacă va întrebați dacă președintele va fi un aliat în luptă pentru statul de drept, va asigur că răspunsul nu poate fi decât afirmativ", a conchis Klaus Iohannis.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou