Lia Olguța Vasilescu, suspectată de plagiat în teza de doctorat

Mălina Andrei, 19 decembrie 2014, Ora 11:25

  • print
  • |
lia-olguta-vasilescu-suspectata-de-plagiat-in-teza-de-doctorat-44869-1.jpg

Universitatea Bucureşti solicită Consiliului Naţional de Etică să verifice teza de doctorat a primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, susţinută în 2007, la Facultatea de Sociologie, suspectată de plagiat, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral.

Aceasta ar fi copiat integral, de pe internet, un capitol cuprins în teza „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", susținută în anul 2007, în cadrul Facultății de Sociologie a Universității din București.

„Comisia a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat...Referatul demonstrează existența mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat inetgral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor", se arată în adresa Universității către Consiliul de Etică, semnată de către președintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.

Reprezentanții Universității solicită examinarea suspiciunii de plagiat și alte derogări de la conduita științifică și de cercetare în cazul tezei de doctorat a Liei Olguța Vasilescu.

Totodată, Comsia de Etică a trimis o adresă și către Primăria Municipiului Craiova, în care o înștiințează pe Olguța Vasilescu cu privire la suspiciunile de plagiat care planează asupra tezei sale de doctorat.

Universitatea București a trimis joi o adresă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care solicită retragerea titlului de doctor în Drept al premierului Victor Ponta, la două zile după ce acesta a anunțat că renunță la titulatură, în urma acuzațiilor de plagiat care i-au fost aduse.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou