Livrările de gaz rusesc, reduse cu 10 procente

Cristian Blănuţă, 15 septembrie 2014, Ora 16:34

  • print
  • |
livrarile-de-gaz-rusesc-reduse-cu-10-procente-43319-1.jpg

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a anunțat, luni, că exporturile de gaze naturale rusești către România vor fi reduse, începând de marți, cu 10 procente.

Ultimele date primite de la Gazprom din Sofia arată că astăzi furnizările vor fi efectuate la nivelul de volum agreat, fără niciun fel de reducere, însă începând de mâine, pentru toată săptămâna, ultimele date arată că livrările vor fi cu aproximativ 10% sub volumul agreat", a anunțat ministrul, potrivit b1.ro.

Nicolescu a reiterat ce a anunțat și la sfârșitul săptămânii trecute - și anume că România nu va avea din această cauză probleme în perioada iernii.

"Am vrut să vă comunic acest lucru din dorința noastră de a fi extrem de transparenți cu dumneavoastră, însă cred că trebuie să ne obișnuim cu această situație cu care cred că ne vom confrunta în perioada următoare foarte des. Acestea sunt ultimele date, 10% posibilitate de reducere începând de mâine până duminică. Din punct de vedere economic, discutăm de niște cantități absolut nesemnificative. Nu cred că există și, vă asigur, niciun fel de risc pentru securitatea aprovizionării României și a populației pentru perioada de iarnă. Nici dacă furnizările se vor opri în totalitate și nu se vor mai relua decât la primăvară", a continuat acesta.

"Sperăm ca gazul natural și energia să nu fie folosite ca arme politice. Credem că cei care sunt tentați să facă lucrul acesta vor avea, pe termen mediu și lung, de pierdut, însă în ceea ne privește suntem pregătiți pentru a face față oricărei situații și populația României nu va avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme", a mai spus ministrul Nicolescu.

Acesta anunțase vineri că Gazprom a redus cu 5% exporturile de gaze naturale către România, fără ca oficialii ruși să fi dat o explicație.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou