Lucrurile se înrăutățesc în Ucraina. Armata ucraineană își abandonează principala poziție deținută pe aeroportul din Donețk

Mălina Andrei, 22 ianuarie 2015, Ora 13:27

  • print
  • |
lucrurile-se-inrautatesc-in-ucraina-armata-ucraineana-i-i-abandoneaza-principala-pozitie-detinuta-pe-aeroportul-din-donetk-45287-1.jpg

Trupele armatei ucrainene au abandonat noul terminal al aeroportului din Doneţk (estul Ucrainei), principala sa poziţie de pe care au luptat împotriva forţelor separatiste proruse, a anunţat joi un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

Un important punct de rezistenţă al armatei ucrainene, aeroportul din Doneţk, a fost abandonat, după lupte sângeroase cu separatiştii proruşi.

"Din cauza tirurilor provenind din toate direcţiile, s-a decis în cursul nopţii trecute să se părăsească noul terminal", a declarat purtătorul de cuvânt militar ucrainean Vladislav Selezniov în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că luptele "continuă în jurul aeroportului".

Vladimir Sergheiev, un voluntar care oferă echipament şi provizii armatei ucrainene a precizat că 37 de "eroi" au murit în ultima bătălie pentru aeroport.

Cel puţin 34 de persoane, civili şi militari, au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, teatrul unui conflict între armata ucraineană şi rebelii separatişti proruşi, potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP pornind de la cifrele oficiale.

Treisprezece civili au murit într-un bombardament care a vizat un autobuz la Doneţk, potrivit serviciilor de urgenţă locale. Autorităţile separatiste au anunţat de asemenea moartea a zece persoane la Gorlivka, un oraş situat în regiunea Doneţk.

Zece soldaţi ucraineni au murit în ultimele 24 de ore, a anunţat la rândul său armata, iar o femeie a fost ucisă în regiunea Lugansk, potrivit guvernatorului local pro-Kiev Ghenadi Moskal.


Șefii diplomațiilor de la Berlin, Paris, Moscova și Kiev, reuniți miercuri în capitala germană, au făcut apel la "încetarea ostilităților" în estul Ucrainei și la retragerea armamentului greu de pe linia frontului.

Tot miercuri, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Lamberto Zannier, a atras atenția că actuala criză ucraineană ar putea degenera într-un conflict mai amplu, întrucât lucrurile nu sunt total sub control. El a insistat că nu există o soluție militară la conflictul din Ucraina, care a făcut până în prezent peste 4.800 de morți, și că trebuie continuate eforturile politice în conformitate cu acordurile convenite la Minsk în septembrie anul trecut.

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou