Best Dental

Mărmureanu avertizează: Urmează un cutremur de mare adâncime!

Ştefan Diaconu, 27 decembrie 2014, Ora 15:41

  • print
  • |
marmureanu-avertizeaza-urmeaza-un-cutremur-de-mare-adancime-44940-1.jpg

Directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu a declarat că urmează un cutremur de mare adâncime.

Mărmureanu crede însă că un seism mai mare de 7,5 grade pe scara Richter nu se va produce prea curând pe teritoriul țării noastre. Însă, în cazul unui cutremur de suprafață ca cel din 4 martie 1977, bucureștenii vor simți mult mai violent seismul.

„În Bucureşti, trebuie construite clădiri rigide, în Focşani clădiri gen trestie. (...) Viitorul mare cutremur va afecta puţin Capitala. Mai mult de 15-20% nu va afecta Bucureştiul, dar nu ştim cum se vor comporta acele clădiri care au fost afectate şi la 4 martie că sunt foarte multe la care s-a pus doar nişte mortar, nu s-au reparat stâlpii corect. Problema mare sunt clădirile vechi ce au suferit avarii de-a lungul anilor", a declarat Marmureanu.

„Foarte multe clădiri au fost construite folosindu-se calcule ca în Occident, pentru cutremurele de suprafaţă. Vom vedea cum se vor comporta în cazul unui cutremur de mare adâncime", a continuat directorul onorific al INFP.

În luna decembrie, în România s-au produs 15 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,5 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc în seara zilei de 22 noiembrie în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 39 kilometri şi a fost resimţit şi la Bucureşti.

 

EDITORIAL

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată Potrivit moralei creştine, "iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor". Nu deţinerea, în sine, constituie răul, pentru că, în societăţile moderne, fără bani nu se poate supravieţui, ci modul în care sunt acumulaţi banii, respectiv suma compromisurilor şi deg ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou