Mii de timişoreni, la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană

Dan Alexandru, 20 aprilie 2014, Ora 11:11

  • print
  • |
mii-de-timisoreni-la-slujba-de-inviere-de-la-catedrala-mitropolitana-39554-1.jpg

Catedrala Mitropolitană din Timişoara a adunat şi în acest an mii de credincioşi la Slujba de Înviere. Oamenii au aşteptat Lumina adusă de la Ierusalim şi împărţită mulţimii de P.S. Paisie Lugojeanul, apoi au asistat la liturghia specifică.

"Hristos a Înviat!" Soborul de preoţi a anunţat vestea Învierii la scurt timp după miezul nopţii, apoi a împărţit lumină mulţimii. Alaiul a înconjurat centrul oraşului, devenit aproape neîncăpător.

După ce s-au rugat pentru bunăstare, oamenii au plecat cu lumânările aprinse spre casă, potrivit tradiţiei. "Credinţă în Dumnezeu, e un lucru bun să vină oamenii să se strângă la catedrală, să fie bine", "Aceeaşi lumânare de anul trecut, am adus-o acuma. Să mă lumineze Dumnezeu pe mine şi pe ceilalţi, să devină mai buni, mai stăruitori, să-i înţeleagă pe ceilalţi, bineînţeles în credinţă", "Eu merg de mic copil, de la şapte ani merg la biserică. E o tradiţie, iei Lumina şi mergi în drum spre casă", ne-au spus câțiva dintre cei prezenți în centrul Timișoarei.

Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană a durat aproape o oră.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou