Mircea Diaconu riscă să fie amendat în dosarul de conflict de interese

Mălina Andrei, 30 octombrie 2014, Ora 14:11

  • print
  • |
mircea-diaconu-risca-sa-fie-amendat-in-dosarul-de-conflict-de-interese-44125-1.jpg

Un procuror de la Parchetul General le-a solicitat joi magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție sancționarea cu amendă a europarlamentarului Mircea Diaconu, în procesul în care acesta este acuzat de conflict de interese.Mircea 

La termenul de joi al procesului, procurorul de ședința a cerut că Mircea Diaconu să fie doar amendat, cu minimum 250 de lei pentru fiecare dintre cele cinci infracțiuni de conflict de interese.

Procurorul a adus ca argumente „€œremarcabila" carieră a lui Mircea Diaconu și faptul că acesta nu și-a favorizat soția.
Tot acum, Mircea Diaconu a refuzat să mai dea o declarație în față instanței, susținând că nu mai are nimic de spus.

Procesul se află în fază de apel, după ce în luna martie Curtea de Apel București l-a achitat pe Mircea Diaconu în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, acesta primind o amendă administrativă, în cuantum de 1.000 de lei.

Mircea Diaconu a fost trimis în judecată în noiembrie 2012 de procurorii Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție, sub acuzația de conflict de interese (cinci fapte), dosarul fiind deschis în urmă unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Procurorii susțin că Mircea Diaconu, în calitate de director al Teatrului „C.I. Nottara", a participat la negocierea condițiilor contractuale și apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având că obiect realizarea de către soția să, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract în bază căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru această.

De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituție publică de cultură (după ce anterior aprobase și tematică de concurs pentru regizorul artistic și cunoștea cu exactitate că numai soția să se va prezența la această competiție pentru promovarea în funcție), i-a acordat calificative maxime iar apoi a emis o decizie de promovare a soției sale, act administrativ în bază căruia această a realizat un folos material direct concretizat în creșterea salarială aferentă.
Parchetul susține că prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu a realizat un folos material pentru soția să în cuantum total de 29.112 lei.

Agerpres

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou