Naufragiu în Marea Mediterană. Miniștrii de Interne și Externe ai UE, reuniune de urgență

Mălina Andrei, 20 aprilie 2015, Ora 12:16

  • print
  • |
naufragiu-in-marea-mediterana-ministrii-de-interne-si-externe-ai-ue-reuniune-de-urgenta-46342-1.png

Uniunea Europeană a anunțat că va organiza o reuniune a reprezentanților Ministerelor Afacerilor Externe și de Interne, luni, după noul naufragiu din Marea Mediterană care este posibil să fi provocat moartea a peste 700 de imigranți.

Reuniunea va începe la ora 15.00 (13.00 GMT) la Luxemburg, după reuniunea lunară a miniștrilor de externe, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Consiliului UE.

O ambarcațiune cu circa 700 de imigranți la bord a naufragiat în Marea Mediterană în noaptea de sâmbătă spre duminică. Autoritățile italiene nu au confirmat numărul de persoane de pe vas, dar susțin că "are capacitatea de a transporta sute de persoane".

UE a fost acuzată de pasivitate în condițiile în care dramele continuă în Marea Mediterană, unde numai 24 de supraviețuitori au fost recuperați după ce o ambarcațiune s-a scufundat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit supraviețuitorilor, aceasta transporta cel puțin 700 de persoane.

Această nouă dramă s-a produs după cele două naufragii de săptămâna trecută, dintre care unul s-a soldat cu 400 de dispăruți și celălalt cu peste 40, conform relatărilor supraviețuitorilor pentru Organizația internațională pentru migrație și alte ONG-uri.

În fiecare zi, între 500 și 1.000 de persoane sunt salvate de gărzile de coastă italiene și de navele comerciale, notează AF

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou