Best Dental

Naufragiu în Marea Mediterană. Miniștrii de Interne și Externe ai UE, reuniune de urgență

Mălina Andrei, 20 aprilie 2015, Ora 12:16

  • print
  • |
naufragiu-in-marea-mediterana-ministrii-de-interne-si-externe-ai-ue-reuniune-de-urgenta-46342-1.png

Uniunea Europeană a anunțat că va organiza o reuniune a reprezentanților Ministerelor Afacerilor Externe și de Interne, luni, după noul naufragiu din Marea Mediterană care este posibil să fi provocat moartea a peste 700 de imigranți.

Reuniunea va începe la ora 15.00 (13.00 GMT) la Luxemburg, după reuniunea lunară a miniștrilor de externe, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Consiliului UE.

O ambarcațiune cu circa 700 de imigranți la bord a naufragiat în Marea Mediterană în noaptea de sâmbătă spre duminică. Autoritățile italiene nu au confirmat numărul de persoane de pe vas, dar susțin că "are capacitatea de a transporta sute de persoane".

UE a fost acuzată de pasivitate în condițiile în care dramele continuă în Marea Mediterană, unde numai 24 de supraviețuitori au fost recuperați după ce o ambarcațiune s-a scufundat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit supraviețuitorilor, aceasta transporta cel puțin 700 de persoane.

Această nouă dramă s-a produs după cele două naufragii de săptămâna trecută, dintre care unul s-a soldat cu 400 de dispăruți și celălalt cu peste 40, conform relatărilor supraviețuitorilor pentru Organizația internațională pentru migrație și alte ONG-uri.

În fiecare zi, între 500 și 1.000 de persoane sunt salvate de gărzile de coastă italiene și de navele comerciale, notează AF

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:12