Naufragiu în Mediterana: căpitanul și un membru al echipajului, arestați. Supraviețuitori: „Ne-am ținut de cadavre ca să suraviețuim”

Ziarul Atac, 21 aprilie 2015, Ora 10:40

  • print
  • |
naufragiu-in-mediterana-capitanul-si-un-membru-al-echipajului-arestati-supravietuitori-ne-am-tinut-de-cadavre-ca-sa-suravietuim-46357-1.jpg

Căpitanul şi un membru al echipajului ambarcaţiunii care s-a răsturnat în weekend în largul coastelor libiene, accident în urma căruia și-au pierdut viața aproximativ 900 de oameni, au fost arestaţi, informează Sky News.

Potrivit Sky News, anchetatorii i-au arestat pe cei doi - căpitanul tunisian și un memebru al echipasjului, originar din Siria, după ce aceștia au sosit în Sicilia, la bordul unei ambarcațiuni care transporta 27 de supraviețuitori. Cele 24 de cadavre recuperate după tragedie au fost transportate luni în Malta. Sute de persoane închise în cala ambarcațiunii ar fi murit, potrivit unor martori.

Publicația italiană Corriere della Sera relatează, citând mărturisirile celor care au fost aduși la mâl, că supraviețuitorii s-au ținut de cadavre în apă ca să scape, pamă la sosirea salvatorilor. Unii au povestit că pe vas cei închiși în cală - femei și copii - "au murit înecați că șobolanii în cuști".

În timp ce căutarea victimelor dezastrului din weekend continuă, Paza de Coastă a intervenit în urma a două mesaje de ajutor. Acestea proveneau de pe o barcă pneumatică în care se aflau 100-150 de imigranți ilegali și de pe o ambarcațiune la bordul căreia se aflau alte aproximativ 300 de persoane, potrivit premierului italian Matteo Renzi. La câteva ore după primirea acestor mesaje prin care se cerea ajutor, nu era clar cum decurgeau operațiunile pe Mediterană, potrivit postului. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), unul dintre apelanți a anunțat că 20 de persoane erau deja moarte și că ambarcațiunea se scufundă în apele internaționale.

Miniştrii de Externe din statele membre UE au ajuns luni la un acord asupra unor măsuri suplimentare în contextul crize imigranților, inclusiv crearea unei forţe comune care să depisteze traficanţii de persoane şi unor eforturi de a distruge ambarcaţiunile prost întreţinute pe care aceştia le folosesc în cadrul traficului cu imigranţi.

Șefii diplomațiilor din statele UE au dezvăluit un plan în zece puncte, care presupune dublarea efectivelor şi fondurilor Operaţiunii Triton de protecţie a frontierelor UE.

Cel puţin 1.500 de persoane s-au înecat în Mediterana de la începutul acestui an, încercând să ajungă pe ţărmurile UE, în special în Italia şi Malta.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou