Noi reguli de parcare în București! Tarif unic de 5 lei pe oră

Diana Ionescu, 22 decembrie 2022, Ora 09:42

  • print
  • |
noi-reguli-de-parcare-in-bucure-ti-tarif-unic-de-5-lei-pe-ora-47194-1.jpg

Consiliul General al Municipiului București se întrunește joi în ședință, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi vizează modificarea regulamentului de parcare. Prin noul regulament se propune introducerea unui tarif unic de 5 lei pe oră.

Bucureştenii urmează să plătească un tarif unic de 5 lei/oră, de luni până vineri şi în intervalul orar 8,00 - 20,00, pentru utilizarea parcajelor şi locurile de parcare ce aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost iniţiat de către viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

Totodată, se propune eliminarea posibilităţii de rezervare a locurilor de parcare, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru societăţile comerciale. Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice şi instituţii publice, de luni până duminică şi în intervalul orar 8,00 - 20,00, se poate achita un abonament de 25 lei/zi sau 500 lei/lună.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabileşte un abonament de 50 lei/lună sau 500 lei/an. Pentru autocare şi pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică, este prevăzut un tarif unic de 20 lei/oră de luni până duminică. În cazul locurilor de parcare necesare pentru încărcarea autovehiculelor electrice se propune un tarif de exploatare de 500 lei/lună.

Posesorii autoturismelor electrice şi hibride, înregistrate în Municipiul Bucureşti, vor putea utiliza în continuare gratuit parcările publice de utilitate generală, conform unui alt proiect iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu. Pentru a beneficia de gratuitate, posesorii au obligaţia de a înregistra autoturismul în Registrul informatic al autoturismelor electrice şi hibride, ţinut de operatorul serviciului public de administrare a parcajelor.

Înregistrarea se realizează în baza cererii formulate de către posesorii autoturismelor. Identificarea autoturismelor care beneficiază de gratuitate se va efectua de către operatorul serviciului public, la momentul verificării autoturismelor parcate şi pe baza înregistrărilor efectuate în sistemul electronic.

Compania Municipală Parking va putea dispune ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar. Conform referatului de aprobare, este necesară eficientizarea activităţii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar, pentru a se putea interveni mai ales în cazurile în care este stânjenită circulaţia mijloacelor de transport public sau alternative sau când sunt îngreunate operaţiunile de salubrizare sau deszăpezire.

În acest sens, se propune extinderea competenţei de dispunere a măsurii tehnico-administrative de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pentru operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti.

Jurnaliştii vor putea utiliza gratuit parcările publice de utilitate generală, precum şi parcările aferente instituţiilor publice din subordinea CGMB pe baza unei solicitări prealabile adresate Direcţiei de Presă din cadrul PMB. În prezent, jurnaliştii pot utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, doar pe baza legitimaţiei de serviciu.

Pentru a beneficia de gratuitate, autoturismele utilizate de către jurnaliştii pentru care s-a aprobat solicitarea vor fi înregistrate în sistemul informatic al operatorului serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti. Solicitările jurnaliştilor şi/sau redacţiilor pentru parcare gratuită se vor reînnoi la fiecare 12 luni.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou