Numele lui Dragnea într-un nou dosar al Alinei Bica. Mită de 3,5 milioane de euro pentru Ioan Niculae

Mălina Andrei, 15 decembrie 2014, Ora 00:39

  • print
  • |
numele-lui-dragnea-intr-un-nou-dosar-al-alinei-bica-mita-de-3-5-milioane-de-euro-pentru-ioan-niculae-44788-1.jpg

Numele lui Liviu Dragnea apare în referatul procurorilor DNA într-un nou dosar al fostei şefe DIICOT Alina Bica.

Un nou dosar penal pe numele Alinei Bica, disjuns din cel în care este arestată. 3,5 milioane de euro i-ar fi oferit mită Ioan Niculae pentru a-l scăpa de dosarul de la DIICOT.

Informaţiile, care fac parte dintr-un document al DNA, au fost publicate pe blogul jurnalistului Robert Turcescu, cel care ar fi intrat în posesia lor. Potrivit actelor de la DNA, anchetatorii susţin că omul de afaceri Ioan Niculae ar fi apelat la vicepremierul Liviu Dragnea astfel încât să intervină pe lângă procurorul-şef DIICOT Alina Bica pentru a soluţiona favorabil un dosar al său, mai exact să încerce să tergiverseze soluţionarea acestui dosar până când urma să se aprobe legea prescripţiei.

Liviu Dragnea respinge însă orice fel de acuzaţie. Dar nu este singurul dosar în care Bica ar fi intervenit pentru soluţii favorabile la cerere. Printre numele din dosar apare şi cel al familiei Cocoş. Elena Udrea a scris pe Facebook că nu a avut niciodată vreo implicare cu acest caz.

Cazul afaceristului Ioan Niculae este pus în lumină la pagina 3 a documentului - "Ordonanța de disjungere a cauzei" din dosarul Bica.

Astfel, se arată că Niculae dorea ca dosarul în care era cercetat să fie tergiversat până la apariţia prescripţiei. Potrivit documentului, Niculae a apelat la Liviu Dragnea ca acesta să îl ajute cu o intervenţie la procurorul-sef DIICOT, Alina Bica.

În schimb, Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica 3,5 milioane de euro plus promisiunea că va fi sprijinită să ajungă Procuror General al României.

De asemenea, procurorii consemneaza şi faptul că Ovidiu Tender ar fi apelat la Bica prin consilierul acesteia Florin Ionuţ Mihăilescu.

Tender voia o soluţie favorabilă într-un dosar al carui rechizitoriu fusese intocmit chiar de Alina Bica. Fosta procuroare şefă a DIICOT ar fi primit în schimb alături de consilierul ei bunuri imobile.

În "Ordonanța de disjungere a cauzei" se vorbește şi despre omul de afaceri Constantin Marius Stoica şi despre încercarile acestuia de a interveni la nivelul conducerii ANAF pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar. Procurorii notează că în mai 2013, Stoica a intervenit şi la seful ANAF, Şerban Pop, pentru a scoate de pe piaţă o firmă concurentă.

Conform informaţiilor apărute, în noul dosar al Alinei Bica apare şi numele lui Dorin Cocoş. În paginile documentului se vorbeşte despre afacere de la ANRP, în care mai apar şi numele lui Gheorghe Stelian şi Crinuţa Dumitrean. Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justiției. O parte din acțiunile obținute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri, notează procurorii, au fost tranzacționate, iar o parte din bani au fost directionați către familia Cocoş, formată din Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Elena Udrea.

Alina Bica se află, în prezent, în arest preventiv. Fosta şefă a DIICOT a fost arestată în dosarul restituirilor ilegale.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou