O femeie din mafia italiană 'Ndrangheta a aruncat în aer două bancomate din Constanța.

Anca Bratu, 30 noiembrie 2022, Ora 09:32

  • print
  • |
o-femeie-din-mafia-italiana-ndrangheta-47035-1.jpg

Mafia italiană este implicată în jafurile din bancomate în România. O femeie care ar face parte din temuta grupare mafiotă 'Ndrangheta a fost prinsă în flagrant în timp ce arunca în aer un bancomat la Constanța. Asta la numai două săptămâni după ce a urmat același scenariu la ATM-urile din castelu și Mamaia. Azi-noapte, o italiancă și un român au fost prinși în flagrant.

O explozie puternică a zguduit centrul Constanței. La ora trei dimineață, bancomatul din clădirea Pavilionului Expozițional a sărit în aer. Locul arată ca după bombardament: geamuri sparte, bucăți de perete spulberate și tavanul prăbușit. 

Este scenariul aproape identic din urmă cu doar zece zile când, la Castelu, un alt bancomat în care erau 100 de mii de lei a fost distrus. Hoții nu au apucat să ia banii atunci, așa că aseară au repetat spargerea. În spatele jafurilor care au speriat estul țării sunt un român de 48 de ani și o italiancă de 55 de ani. Femeia ar fi membră a temutei grupări mafiote 'Ndrangheta.

"În momentul în care au auzit bubuitura puternică, în puterea nopții, paznicii care se aflau în interior au sunat la 112. Ai ieșit și au încercat să-i prindă pe hoți. Dar, aceștia au reușit să fugă" , conform Observator.

Când au fost prinși, la cel. de-al doilea jaf, s-a descoperit că hoții aveau în mașină 90.000 de lei. Și, poate ar fi reușit să scape dacă nu ar fi fost filați de polițiști. 

Femeia de 55 de ani, pe numele său, Katia Sanginesi, ar fi învățat modul de operare de la una dintre cele mai sângeroase mafii din lume, 'Ndrangheta, o grupare din Calabria, sudul Italiei. Mafioții se ocupă cu trafic de cocaină, asasinate la comandă și spălare de bani. Timp de doi ani, banda de spărgători, din care se pare că face parte femeia, a pus pe jar autoritățile din Peninsulă. Acum, a adus rețeta jafurilor și în România.

Mai precis, indivizii foloseau un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subțire, pentru a introduce explozivi în automat. 

Organizația criminală 'Ndrangheta, din care face parte Katia Sanginesi, conrolează 80% din piața de cocaină din Europa. Se pare că, această grupare ar fi depășit în cruzime până și pe sicilienii din Cosa Nostra, o altă organizație de tip mafiot. În ultimii ani, România a fost legată prin numeroase personaje și afaceri de mafia calabreză.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou