Best Dental

O navetă spațială rusească a început să cadă incontrolabil către Terra

Ziarul Atac, 30 aprilie 2015, Ora 09:13

  • print
  • |
o-naveta-spatiala-ruseasca-a-inceput-sa-cada-incontrolabil-catre-terra-46428-1.jpg

O navetă spațială rusească de transport, fără echipaj uman la bord, care trebuia să livreze rezerve pe Stația Spațială Internațională, se prăbușește necontrolat spre Pământ.

Vehiculul spațial Progress 59 a scăpat de sub control la puțin timp după lansarea în spațiu, marți, după care a început să coboare și, cel mai probabil, se va dezintegra în atmosfera terestră, potrivit unui oficial, citat de cotidianul The Guardian.

Progress M-27M a avut la lansare o greutate de 7,29 de tone și conține aproximativ 2,5 tone de materiale pentru ISS, inclusiv combustibil, oxigen, echipamente științifice și unele mici cadouri pentru echipajul stației, format din trei ruși, doi americani și un italian.

'Ambele segmente, rus și american, ale stației funcționează în continuare normal și dispun de rezerve suficiente pentru a se descurca cu bine până la sosirea viitoarei misiuni de aprovizionare, în iunie', a asigurat, marți, Roskosmos.

Costul total al misiunii eșuate a capsulei Progress M-27M este de 2,59 miliarde de ruble (50,7 milioane de dolari), informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al Roskosmos.

Capsula va lua foc și va arde după ce va reintra în atmosfera terestră, așa încât este puțin probabil ca ea să mai atingă suprafața Pământului, a declarat Vladimir Soloviov, directorul de zbor din partea rusă pentru ISS.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:16