Papa Francisc cere îngăduință pentru homosexuali

Mălina Andrei, 20 octombrie 2014, Ora 13:15

  • print
  • |
papa-francisc-cere-ingaduinta-pentru-homosexuali-43984-1.jpg

Papa Francisc a făcut din nou apel la îngăduinţa oamenilor în ceea ce priveşte homosexualitatea şi divorţurile. Acesta le-a spus celor 70.000 de credincioşi adunaţi duminică în Piaţa Sf. Petru din Vatican că "Dumnezeu nu se teme de lucrurile noi. De aceea, ne surprinde în permanenţă, deschizându-ne inimile".

La finalul sinodului desfăşurat la Vatican în perioada 5-19 octombrie, Papa Francisc şi-a demonstrat din nou atitudinea mai liberală decât a predecesorilor faţă de subiecte tabu pentru biserica pe care o păstoreşte. Referindu-se la controversele legate de homosexualitate şi divorţ în rândul catolicilor, Pontiful i-a sfătuit pe cei aproape 70.000 de credincioşi sosiţi în Piaţa Sf. Petru să nu se teamă de schimbări, relatează Huffington Post.

„Dumnezeu nu se teme de lucrurile noi. De aceea, ne surprinde în permanenţă, deschizându-ne inimile şi conducându-ne pe drumuri neaşteptate", a spus Papa Francisc.

El a mai arătat că Biserica trebuie „să răspundă cu mult curaj în faţa tuturor provocărilor care apar", criticându-i astfel pe acei preoţi care în timpul discuţiilor anterioare au dat dovadă de „o rigiditate ostilă" atunci când vine vorba de renunţarea la doctrinele conservatoare.
„Biserica nu trebuie să mai piardă timpul, ci să încerce să închidă vechile răni şi să le redea speranţa celor care şi-au pierdut-o de-a lungul timpului", a afirmat Pontiful.

Nu este prima dată când Papa Francisc le cere preoţilor să fie mai îngăduitori şi toleranţi. Anul trecut, Suveranul Pontif le-a recomandat membrilor Bisericii Romano-Catolice să trateze „cu milă" homosexualii, persoanele divorţate şi femeile care au făcut avorturi, dar care manifestă căinţă.

„Confesionarul nu este o sală de tortură, ci un loc al căinţei. (...) Dacă o femeie avortează, dar o mustră conştiinţa şi se căieşte cu sinceritate, trebuie să fie iertată", a spus el.

„Biserica nu trebuie să insiste doar pe chestiuni legate de avort, legate de metode contraceptive sau pe problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Eu nu am vorbit prea mult despre aceste lucruri şi mi s-a reproşat. Se cunoaşte poziţia Bisericii faţă de homosexualitate, faţă de divorţ şi faţă de contracepţie. Dar nu putem vorbi doar despre asta. Trebuie să predicăm Evanghelia în toate modurile, să anunţăm Vestea cea Bună a Împărăţiei Cerurilor, să vindecăm toate bolile şi rănile", a adăugat Papa atunci, potrivit Gândul.info.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou