Patru oameni au murit, 35 de localităţi sunt afectate de inundaţii

Dan Alexandru, 21 aprilie 2014, Ora 17:14

  • print
  • |
patru-oameni-au-murit-35-de-localitati-sunt-afectate-de-inundatii-39561-1.jpg

Inundaţiile din ultimele zile au ucis patru oameni, printre care şi băiatul de 13 ani, care dispăruse în Argeş după ce a fost luat de ape în timp ce încerca să treacă un podeţ. Cea mai gravă situaţie rămâne în Teleorman, unde codul roşu de inundaţii a fost prelungit până mâine la ora 18.00.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat la comandamentul de urgență de la MAI că dintre persoanele dispărute, patru persoane au fost găsire moarte. Astfel, bilanțul victimelor a crescut cu o victimă față de ora trecută.

Totodată, numărul localităților afectate de devărsările de ape s-a redus, de la 86 la 35. De altfel, la această oră se acționează în zonele afectate cu 1.500 de angajați ai MAI.

„În urma acestor viituri și inundații, nu am avut pierderi de vieți omenești imputabile modului în care a decurs intervenția forțelor noastre. Este regretabil că au fost vieți perdute", a declarat Gabriel Oprea.

„Dintre persoanele declarate inițial ca dispărute, au fost găsite, din păcate, decedate patru persoane. Numărul intervențiilor de căutare și salvare a unor persoane aflate în situații de pericol a ajuns la 576, iar cele pentru evacuarea apei din locuințe și gospodării a depășit 730", a completat vicepremierul.

De asemenea, elicopterele SMURD au participat la trei misiuni.

Prim-ministrul Victor Ponta a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în misiuni de salvare și care au muncit în zilele de Paște.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou