Alina Gorhiu afirmă că în 2022 au existat încasări mari la buget. “Există bani pentru mărirea pensiilor”

Anca Bratu, 21 noiembrie 2022, Ora 19:11

  • print
  • |
pensii-46987-1.jpeg

 

Membrii coaliției de guvernare se reunesc luni, într-o ședință ce urmează să se desfășoare la Guvern, începând cu ora 18.00.

Mii de pensionari așteaptă nerăbdători să afle, în sfârșit, cu cât se vor majora pensiile, într-o perioadă în care cei mai mulți seniori trăiesc din ce în ce mai greu.

Ca de obicei, politicienii nu se pun de acord, această bulibășală specifică lor, răsfrângându-se asupra categoriei de cetățeni celei mai defavorizate în România și anume, bătrânii.

În timp ce liberalii vor o indexare nediferențiată a punctului de pensie cu 15%, PSD dorește o creștere diferențiată a veniturilor pensionarilor.

Premierul Nicolae Ciucă a susținut că pensile ar trebui să crească cu 6,2% pentru toți și, după, progresiv, în funcție de venit. Ajutoarele trebuie să fie acordate astfel încât, anvelopa totală să fie de 15%.

La rândul său, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, consideră că: “Nu mi se pare correct ca noi să ieșim și să spunem 15%, așa cum a spus și dl. Președinte, și pentru că spune Marcel…Poate că data viitoare când vă întâlniți ne anunțați și pe noi. Să știm ce discutați, ca să nu mai ieșim să comentâm altceva”. Ea a mai subliniat că în 2022 au existat încasări mai mari la buget și că “există resurse pentru această mărire, așa cum își dorește PNL”.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou