Percheziții la facultăți. Profesor universitar suspectat că a luat mită la examenul de Licență

Mălina Andrei, 29 septembrie 2014, Ora 15:15

  • print
  • |
perchezitii-la-facultati-profesor-universitar-suspectat-ca-a-luat-mita-la-examenul-de-licenta-43645-1.jpg

Luni dimineață, procurorii care fac verificări într-un caz de dare și luare de mită la examenul de Licență, au dat buzna la Facultatea de Fizică şi Sport din Bucureşti şi Facultatea de Ştiinţe Medicale Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.


Procurorii, au descins la 4 locaţii după ce au avut informaţii clare potrivit cărora un profesor universitar şi mai mulți studenţi sunt suspecți de săvarșirea infracţiunilor precum dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu.
Studenţii care au oferit mită sunt, deasemenea vizați de anchetă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justriţie informează că un cadru didactic universitar şi mai mulți studenţi sunt cercetaţi în acest caz pentru dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu.

Cadrul didactic este suspectat că, în cursul lunilor iulie - septembrie, ar fi solicitat și primit bani de la studenți "pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate, arată Parchetul instanţei supreme.

Acţiunea este sprijinită de Direcţia de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi Direcția Generală Anticorupție, fiind făcută cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au solicitat mai multe documente de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, iar luni reprezentanţii acesteia le-a pus la dispoziţie anchetatorilor. Sursele citate au precizat că la UNEFS nu au fost făcute percheziţii, ci doar au fost ridicate documentele solicitate, nefiind vizate persoane din această instituţie de învăţământ superior.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou