Pițurcă l-a sunat pe Dumitru Dragomir înainte să fie reținut de DNA!

Mirela Ene, 1 februarie 2023, Ora 10:24

  • print
  • |
piturca-l-a-sunat-pe-dumitru-dragomir-inainte-sa-fie-retinut-de-dna-47381-1.jpg

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, susține că a vorbit cu Victor Pițurcă duminică seară, înainte ca fostul selecționer să fie reținut de DNA. Antrenorul e acuzat de cumpărare de influență. 

„M-a sunat duminică seară şi mi-a spus că a pus şi el bani la unul care a cumpărat măşti. Şi a fost chemat la DNA: 'Bă, eu am pus bani, nu ştiu ce s-a întâmplat, mă cheamă mâine la DNA!'. Asta mi-a zis. Poţi să greşeşti. Nu era speriat deloc. Mi-a dat telefon: 'Bă, mă duc la DNA mâine. Nu am făcut nimic. Am pus şi eu bani, ca să cumpere măşti. Eu ştiu ce-o fi făcut ăla?'

Reamintim că procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu. Propunerea de arestare a celor doi a fost judecată de Tribunalul București marți noaptea. 

Noaptea trecută, în jurul orei trei, Alexandru Pițurcă a ieșit pe ușile Tribunalului București. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă şi l-a plasat sub control judiciar, ca şi în cazul tatălui său. Ambii sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă.  După șase ore de audieri, judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins propunerile procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi.

 "Control judiciar pentru ambii inculpați. Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele, și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e", a declarat avocatul lui Alexandru Pițurcă.

Procurorii DNA au solicitat marţi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Alexandru Pițurcă a fost anterior reținut de autorități, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

"Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)", arată anchetatorii.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou