Best Dental

Plan de ultim moment în cazul Cernobîl. Un nou sarcofag pentru acoperirea reactorului avariat

Ziarul Atac, 30 aprilie 2015, Ora 08:13

  • print
  • |
plan-de-ultim-moment-in-cazul-cernobil-un-nou-sarcofag-pentru-acoperirea-reactorului-avariat-46425-1.jpg

Uniunea Europeană şi G7 vor aloca fonduri de 180 de milioane de euro pentru construirea unui nou sarcofag pentru acoperirea reactorului avariat al centralei nucleare de la Cernobîl.

Această conferinţă a fost prezidată de Germania, care deţine în acest an preşedinţia G7 (SUA, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia), cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ce coordonează donaţiile pentru securizarea centralei nucleare ucrainene, unde în aprilie 1986 a avut loc un grav accident, relatează AFP.

Cele 180 de milioane de euro, care vor fi furnizate în cea mai mare parte de Uniunea Europeană şi G7, se adaugă celor 350 de milioane de euro promise de BERD în luna noiembrie 2014.

Un incendiu forestier afectează 320 de hectare de pădure în apropierea centralei nucleare Cernobîl.

Autorităţile ucrainene suspectează că incendiul a fost declanşat intenţionat şi au declanşat o anchetă penală în acest caz.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:15