Best Dental

Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei la București! Sunt asemănătoare celor cu explozibil din Spania

Anca Bratu, 6 decembrie 2022, Ora 11:49

  • print
  • |
plicuri-suspecte-la-ambasada-ucrainei-la-bucure-ti-sunt-asemanatoare-celor-cu-explozibil-din-spania-47080-1.jpg

Plicuri suspecte au fost descoperite, în urmă cu puțin timp, la Ambasada Ucrainei din România! Acestea sunt similare cu cele care au produs atacurile petrecute recent în Spania.

Potrivit unor surse Gândul, scrisorile-capcană ajunse la Ambasada Ucrainei aveau același expeditor ca cele primite în Spania. Un angajat al ambasadei a observat că este vorba de spre același expeditor ca cel care ar fi trimis scrisori și în Spania și a alertat autoritățile.

Către clădirea Ambasadei Ucrainei, care se află pe Bulevardul Aviatorilor, se îndreaptă, de urgență, echipaje de poliție, pompieri, antitero, pirotehniști.

Potrivit unor oficiali ai SRI, la Ambasada Ucrainei au fost descoperite două plicuri suspecte, în acest moment se fac verificări pentru a stabili exact ce conțin acestea.

"La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice", precizează Poliția Capitalei.

Potrivit surselor G4Media.ro, este vorba despre două plicuri care ar fi fost trimise din Germania și care au ajuns la Ambasada Ucrainei la București. 

În Spania au fost descoperite mai multe plicuri cu bombe

În urmă cu câteva zile, la biroul premierului spaniol Pedro Sanchez s-a primit o scrisoare care conţinea un dispozitiv exploziv. Potrivit Ministerului spaniol de Interne, 4 astfel de plicuri care conţin "material pirotehnic" au fost trimise, dintre care unul a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat. Un colet asemănător a fost descoperit și la o bază a forțelor aeriene din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, scrie Gândul.ro

O serie de scrisori-capcană au fost primite de Ambasada Ucrainei în Spania, de Ambasada SUA la Madrid, dar și de alte instituții din Spania. Un angajat al Ambasadei Ucrainei a fost rănit când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

Mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit „pachete însângerate" care conțineau ochi de animale, a declarat vineri ministrul ucrainean de externe, după ce o serie de scrisori-bombă au fost trimise către ținte importante din Spania, inclusiv ambasada Ucrainei la Madrid, relatează Daily Mail.

 

 

 

EDITORIAL

Noi informații despre crima oribilă de la Alba! Poliția precizează când ar fi fost ucis copilul

Noi informații despre crima oribilă de la Alba! Poliția precizează când ar fi fost ucis copilul

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, referindu-se la cazul de la Alba Iulia, unde un bărbat și copilul său în vârstă de un an au fost găsiți spânzurați, că în urma raportului medico-legal a reieşit că tatăl a curmat viaţa copilului cândva între miezul nopţii ş ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou