Politicienii au început să se ocupe de inundații

Dan Alexandru, 22 aprilie 2014, Ora 07:29

  • print
  • |
politicienii-au-inceput-sa-se-ocupe-de-inundatii-39563-1.jpg

A şasea zi după avertizările de inundaţii au apărut în mijlocul oamenilor şi autorităţile. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost luat la rost chiar în judeţul Teleorman, al cărui preşedinte de Consiliu Judeţean a fost timp de trei mandate. Oamenii s-au plâns că nimeni nu s-a interesat de soarta lor de când au început ploile. Premierul a părut şi el îngrijorat abia acum de situaţie, deşi codurile de inundaţii erau date de miercurea trecută.

La două zile după Judeţul Teleorman a intrat sub cod de inundaţii, Liviu Dragnea s-a interesat de soarta oamenilor care l-au votat la alegerile locale și la cele parlamentare.

Cu apa până la genunchi în casă, oamenii au spus ce aveau pe suflet.

„E a doua oară, domnule preşedinte. Cât să rezistăm?", l-a întrebat o femeie pe Liviu Dragnea.

Un bărbat s-a declarat supărat că nimeni din rândul autorităților nu a venit să vadă care este situația.

„Au fost ăştia de la Apele Române, a fost şi prefectul", i-a răspuns vicepremierul.

Reproşurile unora l-au cam iritat pe vicepremier.

Discuție Liviu Dragnea - localnic:

Localnic: Mata ai casă, ăsta nu are, are o şandrama. Dacă o ia p-aia nu are unde să şadă.

Dragnea: Îl ajuţi tu să şi-o facă.

Localnic: Eu, păi nu am...

Dragnea: Eu îl ajut, îl ajut să îşi facă casă. Îi ajut pe toţi să îşi facă casă, dar mai uşor cu vorba, cu gura. Dacă vorbim tare să şi facem.

Localnic: Bine, bre. Să văd.

La Bucureşti, premierul Victor Ponta s-a dus la ministerul de Interne să le mulţumească celor care au acţionat în zonele inundate. Şeful Guvernului vrea ca Centrul de comandă să funcţioneze şi absenţa sa.

„Când toţi ceilalţi eram cu familiile acasă, ei au stat în apă, au stat pe străzi. Îmi doresc ca sistemul pe care l-am tot întărit să funcţioneze automat în situaţii de acest gen fără să fie nevoie de prim-ministru, de vice prim-ministru", a spus Victor Ponta.

Vicepremierul Gabriel Oprea a ţinut să îi raporteze premierului că autorităţile nu au nimic să-şi reproşeze în privinţa victimelor

„Nu am avut pierderi de vieţi omeneşti imputabile modului în care a decurs intervenţia forţelor noastre. Este regretabil că au fost vieţi pierdute ca urmare a unor acţiuni voluntare, uneori inconștiente ale unor persoane", a spus el.

Primele atenţionări ale hidrologilor, de cod galben de inundaţii, au fost emise pe 16 aprilie, la prânz. Iniţial, au fost vizate râurile din sud vestul ţării. Două zile mai târziu, avertizările au fost extinse pentru cursurile de apă din Oltenia şi Muntenia.

Patru oameni, printre care un copil de 13 ani, au murit în urma inundaţiilor care afectează mai multe judeţe din jumătatea de sud a ţării. 250 de persoane au fost evacuate, cele mai multe dintre ele în judeţul Teleorman, unde hidrologii au prelungit până mâine la ora 18 codul roşu de inundaţii. În satul Beiu, douazeci de case au fost inundate iar oamenii au primit ajutor de la angajaţii ISU ca să scoată apa din locuinţe.

Unul din motivele pentru care astfel de tragedii au loc an de an este acela că România are hărţi de risc de 50 de milioane de euro, dar nu şi diguri care să oprească viiturile. În țară sunt aproximativ 700 de zone cu risc crescut de inundaţii.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou