Poliţistul care a împuşcat mortal un tânăr de culoare la Ferguson a scăpat de urmărirea penală

Mălina Andrei, 25 noiembrie 2014, Ora 08:58

  • print
  • |
politistul-care-a-impuscat-mortal-un-tanar-de-culoare-la-ferguson-a-scapat-de-urmarirea-penala-44532-1.jpg

Poliţistul american Darren Wilson a scăpat de urmărirea penală după decesul tânărului de culoare Michael Brown, pe care la împuşcat cu şase gloanţe la începutul lui august la Ferguson, în Missouri, a anunţat luni procurorul. Familia tânărului s-a declarat "foarte dezamăgită" de decizia juraţilor, potrivit Mediafax.

După trei luni de deliberări, poliţistul Darren Wilson, care l-a împuşcat mortal în august pe tânărul de culoare Michael Brown, a scăpat de urmărirea penală, a anunţat procurorul Robert McCulloch, în timp ce sute de persoane ieşiseră pe străzile oraşului Ferguson în aşteptarea deciziei, generând temeri în privinţa producerii unor noi ciocniri, după gravele revolte cu caracter rasial care au avut loc în vară.

Familia lui Michael Brown s-a declarat "foarte dezamăgită" de decizia juraţilor

Familia lui Michael Brown, tânărul de culoare împuşcat mortal de un poliţist la Ferguson, s-a declarat "profund dezamăgită" de faptul că Darren Wilson a scăpat de urmărirea penală, dar a îndemnat mulţimea să dea dovadă de calm, relatează AFP.

"Suntem profund dezamăgiţi de faptul că ucigaşul copilului nostru nu trebuie să sufere consecinţele acţiunilor sale", a anunţat familia într-un comunicat, dar cere "în mod respectuos ca manifestaţiile să rămână paşnice".

"Trebuie să lucrăm împreună la repararea acestui sistem care a permis să se întâmple aşa ceva", a adăugat familia, care conduce o campanie pentru ca fiecare poliţist aflat pe teren să fie echipat cu o cameră care să-i monitorizeze activitatea.

După trei luni de aşteptare, procurorul a anunţat luni că juraţii au apreciat că "nu există motive suficiente pentru începerea urmăririi penale în cazul ofiţerului Wilson".

Auzind decizia, mama lui Michael Brown, care se afla în faţa comisariatului din Ferguson, a izbucnit în lacrimi, după care a fost îmbrăţişată de mai multe persoane care au venit să o susţină. În faţa unui cordon de poliţie aliniat în spatele unor baricade, mulţimea scanda "poliţiştii ucigaşi trebuie să dispară!".

"Nu vom face un simplu zgomot, vom schimba lucrurile", a subliniat familia lui Michael Brown.

Poliţia a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii la Ferguson

Poliţia din Ferguson (Missouri) a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care protestează faţă de decizia juraţilor de a nu începe urmărirea penală în cazul poliţistului Darren Wilson.

La puţin timp după anunţarea deciziei în jurul orei 02.00 GMT (04.00, ora României), manifestanţi au început să arunce cu obiecte în direcţia forţelor de ordine, strigând "nu justiţie, ci pace!", în timp ce poliţiştii le cereau să înceteze, a relatat o corespondentă a AFP.

Barack Obama a lansat un apel la calm către protestatarii de la Ferguson

Preşedintele Barack Obama a lansat, de la Casa Albă, un apel la calm după decizia juraţilor de a nu începe urmărirea penală în cazul poliţistului Darren Wilson.

"Suntem o naţiune fondată pe respectarea legii", a declarat preşedintele american, îndemnându-i pe toţi cei care contestă această decizie să o facă "în mod paşnic" şi subliniind că familia lui Michael Brown, tânărul de culoare împuşcat mortal, a făcut ea însăşi apel le evitarea oricărei forme de violenţe.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou