Ponta solicită un audit extern la ISU: „Orice vinovăție va fi asumată”

Mălina Andrei, 17 decembrie 2014, Ora 15:37

  • print
  • |
ponta-solicita-un-audit-extern-la-isu-orice-vinovatie-va-fi-asumata-44835-1.jpg

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei de guvern, că a primit primele concluzii ale Ministerului de Interne cu privire la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol, în care a fost implicat un elicopter SMURD. Totodată, premierul a anunţat că intenţionează să ceară un audit extern cu privire la activitatea ISU, condus de Raed Arafat.

Am primit primele concluzii de la MAI. Vreau să anunț că eu cred și va fi nevoie să continuăm cum s-a ajuns la această tragedie. O să vreau pentru departamentul de intervenții la situații de urgență să găsim soluția unui audit extern pentru că am investit și investim foarte mult, însă în final oamenii și procedurile trebuie să fie mai bine pregătite atunci când avem situații de acest gen", a afirmat Ponta.

Totodată, premierul a anunţat că intenţionează să ceară un audit extern cu privire la activitatea ISU.

"O să vreau pentru Departamentul de intervenţii pentru situaţii de urgenţă să găsim soluţia unui audit extern pentru că am investit şi investim foarte mult, însă, în final, oamenii şi procedurile trebuie să fie mai bine pregătite atunci când avem situaţii de acest gen", a spus premierul.

"Vreau însă, şi fac un apel, să tratăm cu respect şi responsabilitate una din instituţiile cele mai eficiente din România - Sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă - însă e clar că nu există sisteme perfecte şi că toate trebuie reevaluate şi îmbunătăţite şi orice fel de vinovăţie sau responsabilitate va fi cazul va fi asumată", a mai spus Ponta.

Reamintim că patru persoane şi-au pierdut viaţa luni, după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa.

La bordul elicopterului SMURD se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani.

Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", unde alimentase cu combustibil.

Operaţiunile de căutare şi salvare au durat mai bine de 12 ore.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, dispus marți schimbarea din funcție a șefului ISU Constanța, colonelul Viorel Jianu.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou