Best Dental

Președintele Klaus Iohannis, la bilanțul SRI pe 2014

Mălina Andrei, 24 martie 2015, Ora 12:05

  • print
  • |
pre-edintele-klaus-iohannis-la-bilantul-sri-pe-2014-46065-1.jpg

Klaus Iohannis participă marţi la prezentarea raportului privind activitatea Serviciului Român de Informaţii pe anul 2014.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sediul SRI de către şeful Serviciului, Eduard Hellvig şi adjunctul Florian Coldea.

Serviciul Român de Informaţii aniversează, la 26 martie, 25 de ani de existenţă, iar acest moment va fi marcat prin organizarea, în ziua de marţi, a activităţii de bilanţ pentru anul 2014, conform unui comunicat postat pe site-ul SRI.

La eveniment vor participa, alături de conducerea Serviciului, preşedintele Klaus Iohannis, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, generalul Ion Oprişor, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, deputatul Georgian Pop, precum şi membri ai acestei comisii, menţionează sursa citată.

În comunicatul SRI se mai arată că bilanţul Serviciului pentru anul 2014 se va încheia cu declaraţii de presă, în jurul orei 12.45.

Cu o zi înainte, preşedintele a semnat decrete privind înaintarea în grad a unor generali SRI.

Potrivit Administraţiei Prezidenţaile, Iohannsi a semnat decretul privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel ANGHEL Daniel din Serviciul Român de Informații, cel privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel CIOCÎRLAN Adrian din Serviciul Român de Informații şi de acordare a gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel VATRĂ Ștefan din Serviciul Român de Informații.

Pe 19 februarie, Eduard Hellvig a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru postul de director al Serviciului Român de Informaţii. Fostul director, George Maior, şi-a înaintat, pe 27 ianuarie, demisia de la conducerea SRI preşedintelui Klaus Iohannis, care a acceptat-o.

Eduard Hellvig a fost validat în această funcţie de Parlament şi a depus jurământul de învestitură.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:27