Preotul Calistrat Chifan acuzat de un călugăr de maltratări fizice! Scandalul continuă!

Anca Bratu, 25 noiembrie 2022, Ora 08:28

  • print
  • |
preotul-calistrat-chifan-bataie-calugar-47000-1.jpeg

Au apărut noi acuzații la adresa preotului Calistrat Chifan, monahul acuzat de un comportament violent cu enoriașii, și nu numai. Un călugăr susține că a fost lovit și maltratat, de mai multe ori, de părintele Calistrat Chifan de la Mânăstirea Vlădiceni din iași. Preotul a fost oprit de la slujire după apariția unor imagini în care apare lovind o femeie.

Preotul Calistrat Chifan este acuzat că a maltratat un călugăr. Acesta a oferit detalii despre bătăile pe care le-a încasat pe vremea când era la Mânăstirea Vlădiceni. Gheorghe Carcea, pe numele său de călugăr, Gherasim, face dezvăluiri cutremurătoare. El spune că a fost viețuitor la Mânăstirea sus amintită între anii 2016-2020, când a ales să plece din cauza scandalurilor cu părintele Calistrat Chifan.

Primul conflict a fost, spune călugărul, legat de mâncarea pe care o lăsau preoții pe altar, în biserică.

"Ce mi s-a întâmplat la Mânăstirea Vlădiceni nu mi s-a mai întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut de la părintele Calistrat erau zdrobitoare. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni. Intru în altar și acolo era mâncare foarte multă și le spun unora dintre viețuitori, ieromonahilor Calistrat și Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că daca o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare și se vor strânge fel de fel, pe acolo. Sfantul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu, totuși, a mărturisit călugărul Gherasim.

După ce a făcut aceste observații, călugărul spune că părintele Calistrat atrimis la el un alt preot, Haralambie, care l-a lovit puternic în cap. El spune că de față a fost și starețul mânăstirii, preotul Arsenie Butnaru care "nu a luat nico atitudine, chiar dacă este duhovnicul meu pentru 25 de ani".

Al doilea incident

Un alt episod reclamat s-a petrecut într-o zi de miercuri, când responsabilitatea călugărului era să strângă banii lăsați de enoriași după slujba de Sf. Maslu. În drumul spre paraclis, s-a oprit să vorbească cu portarul de la intrarea în curtea mânăstirii, când preotul Calistrata coborât dinr-o mașină și l-a lovit cu pumnul în cap. "Oprește mașina cu preotul Calistrat, se dă jos din mașină, fuge prin fața mașini și mă lovește cu pumnul în cap, de am venit jos pănă cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mânăstirii Vlădiceni", a mai povestit călugărul.

Cea de-a treia bătaie

A urmat și a treia bătaie pe care a încasat-o chiar pe platoul bisericii, în același loc în care părintele Calistrat a fost filmat lovind o femeie. Gherasim era în biserică, ținându-i locul preotului, primind pomelnicele date de creștinii care veneau să se închine. "În timpul acesta vine părintele Calistrat la mine și spune: haideți să mergem până la părintele stareț, iar eu nu știam de ce. Am spus, hai să mergem, și pe alee, când mergeam spre stăreție, s-a întors, și m-a lovit peste cap, cu o lovitură zdrobitoare, am venit jos , de nu mai știam ce este cu mine, mi-am rupt spânceana de la ochi , că am venit peste bordura și trandafiriii de acolo. M-am ridicat și m-am dus la spital. Părintele stătea și nu spunea nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasființit și îi spun", a mai declarat părintele Gherasim conform ziarului de Iași.

Conform sursei sus amintite, călugărul Gherasim a fost diagnosticat cu epilepsie, iar din când în când avea unele deviații de comportament. Mai mulți martori spun că ar fi fost în situații dificile și în conflict cu oameni de la mânăstiri și enoriași. Este foarte posibil ca din acest motiv să fi ajuns în atenția părintelui Calistrat.

"El nu era un om rău, dar boala făcea ca în unele perioade să fie mai tulburat. El se mai lua de oameni, când avea perioada aia, dar eu o pun pe seama bolii. Mi-a spus și mie când a venit pe aici, mai demult, că a fost bătut de preotul Calistrat, nu știu ce s-a întâmplat acolo. În rest săracul, era băiat cuminte",  a spus preotul Teoctist Ureche, duhovnic la Mânăstirea Golia.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou